03 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Belediye başkanlarına kentsel dönüşüm çağrısında bulundu ve "Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler" dedi. İşte o açıklama...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, 5 üniversiteye sahip, sanayi ve ticaret şehrinde sağlıkta her türlü imkana ulaşılabildiğine, kültürde, sanatta ve sporda da en üstte olma mücadelesi verildiğine ve bunların hepsinin bir çabanın ürünü olduğuna dikkat çekti. 

Bir gazetecinin, Tokat'ta yaşanan depremi hatırlatmasının ardından Mehmet Özhaseki, bir deprem ülkesi olan Türkiye'nin bu gerçeği bilerek hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, bilim insanlarına göre şu anda kırılmamış 500'e yakın fay hattı olduğunu dile getirdi ve "Ülkenin her bir köşesi kendinden emin olup 'bizim burada bir şey olmaz, zaten baktığımız eski haritalarda burası üçüncü derece, dördüncü derece gözüküyor' gibi bir hayale kapılmasın. Her tarafta her an deprem meydana gelebilir. Bu gerçekliği bilerek hareket edelim. Her ne yapıyorsak bu gerçekliğe uygun olarak yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Evlerin ve iş yerlerinin depreme dayanıklı yapılacağını vurgulayan Özhaseki, "Geçmişten kalan evlerimizin ve iş yerlerimizin yenilenmesi için de kentsel dönüşüm projelerimizi durmadan duyuruyoruz" diye konuştu. 

Özhaseki, seçimlerin tamamlandığına, belediye başkanlarının göreve başladığına dikkat çekti ve "Benim onlardan ricam, lütfen kentsel dönüşüm yapacak şekilde kentlerinin depreme dayanıksız yerlerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler, kapı sonuna kadar açık. Hangi partili olursa olsun A'dan Z'ye aklınıza gelen tüm partiler gelsin, kentsel dönüşüm yapmayı istediklerinde, çalışma yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. 

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Bakan Mehmet Özhaseki, deprem geldiğinde, konutları ve işyerlerini yıktığında kimsiye cinsiyet sormadığını, hangi millettensin diye de sormadığını belirtti ve "En sevdikleriyle birlikte alıp götürüyor. Bu şekilde bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek bu konuları hassasiyetle çalışmamız gerekmekte" ifadelerini kullandı. 

Tokat'taki deprem ile ilgili de konuşan Özhaseki, ölüm yaşanmamasının ve az hasar olmasının sevindirici olduğunu belirtti. 

Dün de İstanbul'da bir kayma hadisesi olduğunun altını çizen Mehmet Özhaseki, "Yine biz teyakkuzdaydık,  TOKİ  başkan yardımcımız, İstanbul Kentsel Dönüşüm Başkanımız hep olay yerine gittiler. Vali Bey'le yaptığımız istişarelerle de o bölgede yer alan 14 tane konutu ihtiyaten tedbir şeklinde boşalttık. Dün yerleştirdiler ama barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde de adımlarımızı atıyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Çimento sektöründeki fırsatçılığa tepki büyüyor!

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

BİM'de Kumtel siyah cam Ankastre Set 6.799 TL! Arnica Elektrikli Süpürge Cyclone 2.999 TL! BİM 26 Nisan aktüel ürünler


Geri Dön