29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. ÖZhaseki, AK Parti iktidarıyla tüm ülkede hizmet döneminin başladığına dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında hizmet, dürüstlük, gayret ve millete adanmış bir ömür olmadan başarının elde edilemeyeceğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Bugün geldiğimizde noktada da bizim alnımız ak, başımız dik bir vaziyette de çok şükür herkesin karşısına çıkabiliyoruz. Yaptıklarımızı açıklayabiliyoruz" diye konuştu. 

Bakan Özhaseki TOKİ mağdurları platformu var mı? dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu coğrafyanın deprem kuşağında yer aldığının altını çizdi ve kentsel dönüşümün bakanlık, belediye ve vatandaş olmak üzere üç önemli ayağının bulunduğunu vurguladı. 

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili bakanlığa gelenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğuna dikkat çekti. 

Özhaseki, konuya ilişkin "Burada bir tek AK Parti'li belediyeler çaba gösteriyor. Ben şimdiye kadar kentsel dönüşümü kendisine, iş edinen bir CHP'li belediye başkanı görmedim.

Öğrenmişler papağan gibi bir kelam, artık midemiz dönüyor bunu duymaktan: 'Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız' Kardeşim ne olur rantsal dönüşüm yapmayın. Zaten rantsal dönüşüm ayıptır" açıklamasında bulundu. 

"Hadi Allah rızası için bir tane kentsel dönüşüm gerçekleştirin" diyen Özhaseki, ancak olmadığını, bunun zor bir iş olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki TOKİ mağdurları platformu var mı? dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Bakan Özhaseki, TOKİ'nin depreme dayanıklı sağlam konutlar hayata geçirdiğini belirtti. 

"Ara ara, sağda solda 'TOKİ mağdurları' falan diye platform oluşturup bir şeyler dile getirenler oluyor ve bunların da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaşlarını ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandırmak için ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak amacıyla yaptıkları bir durum olduğunu biz çok iyi görebiliyoruz" açıklamasında bulunan Mehmet Özhaseki, KDV'nin sosyal konutlar için 149 metrekarenin altında yüzde 1 iken sonradan yüzde 10'a kadar dilimine çıkartıldığına da değindi. 

Bu durumun kabine toplantısında gündeme geldiğinin altını çizen Özhaseki, maliye ekibinin çalışmasını sürdürdüğünü, bu konuyla ilgili müjdeli bir haber çıkacağını ümit ettiğini dile getirdi. 

Bakan Özhaseki TOKİ mağdurları platformu var mı? dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

TOKİ'nin şu anda ülke genelinde yapımını sürdürdüğü 175 bin civarında konut olduğunu aktaran Özhaseki, şunları söyledi: 

"Bunların 165 bini, vatandaşlarımız konut sahibi olurken 2 bin küsur TL'den 4 bin liraya kadar taksit ödüyorlar. Yani neredeyse yüzde 95'i 2 bin 300 lira ile 4 bin TL arasında aylık taksit ile konut sahibi oluyorlar.

Herkes elini vicdanına koysun. Dünyanın neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle konut sahibi olunan ülke bulunuyor. Geriye kalan 10-12 bin dilimde ise son dönemde başlayan, biraz metrekareleri büyük olan 8 bin TL'ye kadar olan bir bölüm mevcut. Bir de 12 bin TL'ye kadar bölüm olan var. Yani 10-12 bin tane konutun da taksitleri bir grubun 8 bin TL'ye kadar, 6 bin, 7 bin, 8 bin lira gibi. Biraz daha büyük metrajlı olanlar da 12 bin TL'ye kadar.

Bunlar da en son dönemdeki başlayanlar ve yapılanlar. Türkiye'deki asgari ücretin yarısı gibi bazen 4'te 1'i gibi bazen 4'te 3'ü gibi bir rakamla çok şükür binlerce insan ev sahibi olabiliyor. Biz bunları devam ettireceğiz. Daha çok yapacağız, daha çok vereceğiz. Daha düşük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranın bile yarısı gibi fiyatla inşallah ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz"

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Halkbank müşterilerine son 20 gün uyarısı! Müşterisi olup da bunu yapanların hesabına tam  750 TL yatırılacak!

A101'e 35 bin TL'ye üç tekerlekli elektrikli moped, 240 bin TL'ye çekme karavan geliyor! Perşembe günü satışta! 


Geri Dön