Kent Haberleri

Bakan Özhaseki: Toplamda 850 bin bağımsız birimi yapmaktayız

Kayseri ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Toplamda 850 bin bağımsız birimi, hükümet olarak yapmaktayız" diye konuştu. İlk olarak Seyyid Burhaneddin Türbesi'ni ziyaret eden Bakan Özhaseki, burada dua etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'ye gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında çeşitli etkinliklere katıldı. İlk olarak Seyyid Burhaneddin Türbesi'ni ziyaret eden Bakan Özhaseki, burada dua etti. Ardından Bürüngüz Camii'nde cuma namazını kıldı ve namaz sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra Kayseri Valiliği'ne geçen Bakan Özhaseki, burada açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada, yakın zamanda gerçekleştirilen seçimlere değindi. İki seçimi de başarıyla tamamladıklarını belirten Bakan Özhaseki, birinci seçimde Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçilmesini umut ettiklerini ve ikinci seçimlerde sonuç almak için gayret ettiklerini ifade etti. Milletin takdiriyle yüzde 52'nin üzerinde bir oy oranıyla Sayın Cumhurbaşkanı'nın yeniden seçildiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bismillah" diyerek çalışmalarına devam edeceklerini ve yeni bir "Türkiye Yüzyılı"nı inşa etmek için değerleri ön plana çıkaracaklarını söyledi.

50 BİNDEN FAZLA CANIMIZI KAYBETTİK!

Deprem konusuna da değinen Bakan Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ülkeyi ciddi şekilde etkilediğini ve büyük bir felaket olduğunu belirtti. Depremin 11 il, 100'e yakın ilçe ve 1000'e yakın köyü etkilediğini, 14 milyondan fazla insanın etkilendiğini ve 50 binden fazla can kaybının yaşandığını söyledi. Bakan Özhaseki, depremin yol açtığı maddi hasarın büyük olduğunu ve bununla mücadele etmek için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Deprem konusunda gelecekte oluşabilecek her türlü afetten ülkeyi korumak için çaba harcayacaklarını ve yeni yönetmelikler ve kanunlarla daha güvenli bir Türkiye için çalışacaklarını vurguladı.

850 BİN BAĞIMSIZ BİRİM 

"Maddi hasarı hiç sormayın" diyerek sözlerine devam eden Bakan Haseki, "Büyük bir yük bizi bekliyor. 680 bine civarında konut ve 170 bine yakın tek katlı depo, köy evi, iş yeri, ahır gibi yerlerin inşasını  yapıyoruz.  Toplamda 850 bin bağımsız birimi, hükümet olarak inşa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız o bölgelerde deprem sonrası tüm yaraları sarabilmek adına gayret ettiği gibi, ekibiyle birlikte bu zararları tazmin için sözler verdi. Biz bu sözleri emir kabul ediyoruz ve programımızı ona göre organize ediyoruz. Çalışmaları da başlattık" diye konuştu.

Karadeniz’in iki şehrinde doğal gaz ve petrol müjdesi; Sismik çalışmalar başlıyor

Gözler ikramiye ödeme tarihlerinde; Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı