Ekonomi

Bakan resmen açıkladı! O para bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı! Paranızı hemen çekin

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrencilere müjdeli haberi vererek GSB burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mart ayı GSB burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığının müjdesini verdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu şunları söyledi:

"Sevgili gençler, mart ayı GSB burs ve öğrenim kredisi ödemeleriniz hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her şartta yanınızda olmaya devam edeceğiz."

İşte detaylar...

Öte yandan, ülke tarihinin en kapsamlı borç yapılandırılmasında öğrenim kredi borçlarının da yapılandırılması bekleniyor.

Meclis, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasını içeren kanun teklifi ile milyonlarca insanın kamuya olan tüm borçları yapılandırılacak.

TBMM’nin, bu haftaki en önemli konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen "borç yapılandırma paketi" bulunuyor. Teklifle, vergi, prim, trafik cezası, köprü geçiş parası, KYK ve GSS borçları, idari ve adli para cezaları, belediyelere olan emlak vergisi, su, çevre temizlik vergisi gibi borçların cezalarının kaldırılması planlanıyor.

Haftalık çalışmasına 7 Mart Salı günü başlayacak Genel Kurulda, kamuya olan borçların yapılandırılması teklifi görüşülecek.

BORÇLAR KAÇ TAKSİTE BÖLÜNEBİLECEK?

Türkiye tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile insanların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, İl Özel İdareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak. Bu çerçevede yaklaşık 362 milyar TL tutarındaki borçlar, 48 vadeyle ödenebilecek.

DÜZENLEME 14 MİLYON VATANDAŞI İLGİLENDİRİYOR

14 milyon vatandaşı kapsayan düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

SÜRÜCÜLERİ DE İLGİLENDİRİYOR

Sürücülere verilen trafik idari para cezalarına istinaden verilen ve aktif halde olan ceza puanları silinecek.

7,6 MİLYON KİŞİNİN BORCU SİLİNECEK

Teklifle, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon vatandaşın 4,6 milyar lira borcu silinecek.

KOMİSYONDA GÜNDEME GELECEKLER

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, çarşamba günü toplanarak, Orman Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ni görüşecek.

Ziraat Bankası müthiş bir kampanyayla geri döndü! E-ticaret alışverişleriniz bedavaya gelecek!

Devlet Su İşlerinden son dakika personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!