Ekonomi

Bakan Şimşek açıkladı! Refah artışını sağlayacak yola devam!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankalar ve TÜSİAD ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamada bulundu. İşte detaylar!İşte haberin ayrıntıları…

Bakan Mehmet Şimşek; "Yatırım ve istihdama dair de kuvvetli biçimde refah artışını sağlayacak olan model ile yola devam edeceğiz" diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önce TÜSİAD Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ile daha sonrasında da bankalar ile bir buluşma gerçekleştirdi. Toplantı sonrası gazetecilere değerlendirmelerini aktaran Bakan Şimşek, "Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleri ile iş alemi ile de finans sektörü ile de, sendikalarımız ile de, bütün kesimlerle istişare edeceğiz. İnşallah Türkiye’nin yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir model ile yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Bugün gerçekleştirilen toplantının bir istişare toplantısı olduğunun altını çizen Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisini ve bankacılık sektörünü konuştuklarını söyledi. Şimşek, "İlginiz için teşekkür ediyorum. Doğrusu bu kadar ilgi olacağını yani basının toplantıya ilgisinin olacağını beklemiyordum. Bu aşamada söyleyeceklerim bunlardır" diye konuştu.

BANKACILARLA GÖRÜŞME SONRASI BORSA YÜKSELMEYE DEVAM EDEBİLİR!

Galata Menkul Araştırma Müdürü olan Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılar ile yaptığı toplantıdan sonra çıkacak olan sonuçlara göre borsanın yükselişinin devam edebileceğini aktardı.

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Bu hafta perşembe Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önderliğinde banka yöneticileri ile beraber yapılacak toplantıyı önemsiyorum. Toplantıdan sonra bankacılık sektörü üzerindeki ‘palyatif’ regülasyonların kaldırılacağı ile ilgili sinyaller alacak olursak bankacılık endeksinde ve BIST-100’de yeni yükselişler meydana gelebilir. Diğer yandan bu toplantının ardından palyatif uygulamaların devam edebileceği ile ilgili bir izlenim ortaya çıkarsa borsada sert satışlar oluşabilir böyle bir durumun meydana gelme olasılığı var.

Yeni kabine sonrası dolarda korkutan senaryo! İslam Memiş'ten kötü haber geldi!

İstanbul’da suya zam!

Tüp fiyatları zam yağmuruna tutuldu! Tüpe yeni zam mı geldi? Mutfak tüpü ne kadar oldu?