29 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıl içerisinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alarak düşüreceklerini ve cari açığı kapatacaklarını açıkladı. Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV'nin medya ortakları olduğu Marka Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Bakan Mehmet Şimşek, global finans çevrelerinin desteğinin sürdüğüne işaret ederken, ancak bu gelişmeleri yeterli görmediklerini ve daha gidilecek yolun uzun olduğuna vurgu yaptı.

Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile sağlanacak fiyat istikrarı ve mali disiplin sayesinde Türkiye’nin dünyadaki konumunun yükseleceğini, Türkiye’nin daha çok bol oksijenin olduğu ve gençler için cazip bir ülke haline geleceğini savundu.

Konuşmasında, “Ülkeme hizmet için döndüm, ilk kez bakanlık yapmıyorum, daha öncede ülkeme hizmet etme fırsatım olmuştu, şimdi de tek amacım bu başka bir beklentim yok” diyen Bakan Mehmet Şimşek, güven inşa etmek istiyorsanız söylemlerin de buna uygun olması gerektiğinin altını çizdi.

Orta Vadeli Program ile hedeflerin ortaya konulduğunu anlatan Şimşek, şimdi uygulama zamanı olduğuna işaret ederek, “Şeffaf olmanız lazım, tutmayacağınız sözü vermemeniz lazım: Biz bunu yapıyoruz. Tutarlı olmak ve dürüstlük çok değerli. Biz de bunu yapıyoruz” diye konuştu.

ULUSLARARASI NORMLARA UYGUN POLİTİKALAR

Kurala dayalı uluslararası normlara göre politikalar uyguladıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin son 5 ayda finans çevrelerinin ilgi gösterdiği bir ülke haline geldiğini savundu. Kredi notu görünümümüzün iyileştiğini ancak daha erken aşamada olduğumuzu belirten Şimşek, global finans çevrelerinin desteğinin sürdüğünü vurgularken, “Ancak bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz, daha yolumuz uzun” görüşünü aktardı.

Bakan Şimşek ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Bakan Şimşek, bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini ve cari açığı kapatacaklarını ifade etti. Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile, fiyat istikrarı ve mali disiplinin sağlanacağını ve böylece Türkiye’nin dünyadaki konumunun yükseleceğini dile getirdi.

Şimşek, ayrıca şu konulara dikkat çekti:

“Son yıllar zorlu yıllardı, gençlerin ülkemizin kıymetini bilmesi ve potansiyeline inanmalarını istiyoruz, hayat pahalılığını azaltmak, refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz, gençlerimiz bize inansın. Yurtdışı buradan göründüğü kadar cazip değil, orada tecrübe kazanmak önemli ama ben yurtdışına gittim ve döndüm, ilk gittiğimde babam bana orada kalmamı ve aileme ve köyüme katkıda bulunmamı telkin etmişti. Bu güzel ülkemize hep birlikte hizmet etme fırsatı yakalayacağız.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön