Ekonomi

Bakan Soylu açıkladı! Bankalarda yeni dönem! Yeniletmeniz gerekiyor yoksa işlem yapılmayacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde birtakım önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Bankalarda yeni kimlik olmadan işlemler yapılmayacağını" dile getirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlemler yapılmayacağını" dile getirdi.

İşte haberin detayları…

"Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi amaçlıyorduk ama 650 bin verdik" diye konuşan Bakan Soylu, "Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye sokacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti; Nüfus ve vatandaşlık işleri şu anda bizim yüz akı işlerimiz. Şükürler olsun bir eksiklik olmaksızın bunları yerine getirmeye çalışıyoruz.

KONUT KAMPANYASINDAKİ FAİZLER!

Son dönemde gayrimenkul fiyat artışlarının yoğun olarak yaşandığı illerde kademelerin ayrıca belirlenmesi gerekmektedir. Oranların 0.79-0.89 ve 0.99 gibi farklı kademeleri barındırması sektörel görüşümüzdür.

Özellikle Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi oranlarına göre Türkiye geneli birim metrekare fiyat ortalaması 16 bin 500 TL seviyelerine ulaşırken, İstanbul’da bu oran 26 bin 637 lira seviyesine gelirken, kredi vadesinin 10 yılın üzerinde 15 yıla çıkacağı da bekleniyor.

KONUT KAMPANYASI İLK KEZ EV ALACAKLAR İÇİN Mİ?

Bu kredilerin kullanılmasında belli şartlar da olabilir. Kredi kullanacak kişiler ya da aileler adına herhangi bir tapuda kayıtlı taşınmaz olmaması veya belirli bir süre satılmaması halinde yani bu şartlar da alternatiflerde göz önüne alınabilir.

KREDİ FAİZİNDE 2 ALTERNATİF!

Ev için kredi alacaklar için burada iki alternatiften bahsediliyor. Birincisi kişinin geliri baz alınırsa yani buna göre, ikincisi konutun bedeli baz alınmalıdır. Kişinin gelirine göre olan düzenleme tek başına yeterli değildir. O yüzden konutun değeri ve buna bağlı olarak da konutun kredi tutarı beraber değerlendirilmeli ve 10 milyon TL gayrimenkul alacak bir kişi 2 milyona mı finansman ihtiyacı duyacak veyahut 5 milyona mı? O nedenle konutun yanında bu değer üzerinde kullanılacak kredinin de belirleyici bir etkisi olmalıdır.”

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

Benzin araç sahiplerini üzecek! İşte 30 Aralık Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!AFAD’da çalışmak isteyenlere müjde! Lise mezunu personel alımı yapılacak! İşte AFAD personel alımı şartları!