18 / 07 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Erzurum'a hızlı tren geliyor...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Erzurum'a hızlı tren geliyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzurum'daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Artvin, Rize ve Trabzon programlarına gitmek üzere yakın olduğu için Erzurum Havalimanı'na geldiğini ifade etti.

İHALE YAPILIP PROJEYE BAŞLANACAK

Kentte yaklaşık 5,5 yıl görev yaptığını hatırlatan Uraloğlu, şehre hizmet etmeye gayret edeceğini sözlerine ekledi. Erzurum'un her zaman AK Parti'ye güç ve destek verdiğini anlatan Uraloğlu, şöyle devam etti: "Yapmamız gerekenler var, planladıklarımız var, devam edenler var. Bunları da Allah'ın izniyle bir program dahilinde milletvekillerimizle, bakanlarımızla, belediye başkanlarımızla ve il teşkilatımızla hayata geçireceğiz. Tasarruf tedbirleri bazen bazı işler için de fırsat olur. İnşallah biz de bu vesileyle bu süreci fırsata çevirmeye gayret ediyoruz. Erzurum'da sizin yakından takip ettiğiniz Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğünün kuruluşunu resmi olarak kurduk, fiili olarak da bütün üniteleriyle inşallah kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlk etapta biz Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattımızı rehabilite ediyoruz ve buradaki kapasiteyi arttırıyoruz ama ben biliyorum ki siz hızlı treni bekliyorsunuz. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Onu da inşallah çok uzatmadan yapım çalışmalarını, ihalesini yapıp başlayacağız. Onun da yine üzerindeyiz. Burada ulaşımla ilgili bazı tünel projelerimiz var. Standartların yükseltilmesi projelerimiz var. Birçoğunun projesini yaptık. Onları da takip ediyoruz hep beraber inşallah onları da hayata geçireceğiz." diye konuştu.

 Bakan Uraloğlu açıkladı! Erzurum a hızlı tren geliyor...

Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam geldi!

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına yüzde 25,6 oranında zam yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklama kapsamında, gerçekleşen zam ile beraber  Ankara  - İstanbul bilet fiyatı 430 Türk Lirası'ndan 540 Türk Lirası’na,  Ankara  - Konya bilet fiyatı 200 Türk Lirası’ndan 250 Türk Lirası’na, Ankara - Eskişehir hattındaki bilet fiyatı 225 Türk Lirası’ndan 280 Türk Lirası’na kadar çıktığı belirtildi. 

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına yüzde 25,6 oranında zam yaptığı belirtildi. Böylelikle Ankara - İstanbul bilet fiyatı 430 TL’den 540 Türk Lirası’na kadar çıkarıldı. Ankara - Konya bilet fiyatı 200 Türk Lirası’ndan 250 Türk Lirası’na , Ankara - Eskişehir hattındaki bilet fiyatı 225 Türk Lirası’ndan 280 Türk Lirası’na kadar çıkarıldığı kaydedildi. 

Konya - İstanbul bilet fiyatı 630 Türk Lirası'ndan 790 Türk Lirası’na, Konya - Eskişehir bilet fiyatı 290 Türk Lirası'ndan 390 Türk Lirası’na, Konya - Sivas bilet fiyatı 675 Türk Lirası'ndan 800 Türk Lirası’na, Konya - Karaman bilet fiyatı 110 Türk Lirası'ndan 175 Türk Lirası’na, Konya-İzmit hızlı tren bileti de 600 Türk Lirası'ndan 750 Türk Lirası’na kadar çıkarıldı.

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!

Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı


Geri Dön