27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Gaziantep'i Hatay'a bağlı olan İskenderun Limanı'na bağlayacak Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı. Yapılacak olan bu iki proje Gaziantep ve Hatay'da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. 



Gaziantep ile Hatay'da yaşayan vatandaşları sevindiren bir gündem var. Buna göre, hem ulaşım süresini kısaltacak hem de bölgeye istihdam sağlayacak olan ihaleler tamamlandı.

Dörtyol Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi'nin ihalelerinin yapıldığı duyuruldu. Bu iki proje kapsamında bölge halkına istihdam imkanı sağlayacak olup birlikte ulaşım süresini kısaltacak bu projeler vatandaşlara zaman da kazandırmış olacak.

GAZİANTEP VE HATAY'DA ULAŞIM SÜRESİNİ KISALTACAK

aydinlik.cım.tr'de yer alan habere göre; Gaziantep'i Hatay'a bağlı İskenderun Limanı'na bağlayacak olan Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı kaydedildi.  Amanos Dağları'na 2'si karayolu, biri de demiryolu olmak üzere yirmişer kilometrelik 3 tünel yapılacak. Hatay ve İskenderun, Gaziantep ve Hassa Lojistik Alanı ile bu yoldan bağlanacak. 235 kilometrelik Kilis-İskenderun güzergahı tam 38.3 kilometre kısalmış olacağı açıklandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay da ulaşım süresi kısalıyor! 

BÖLGEYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Dörtyol Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi, yapım çalışmaları sayesinde Hatay ile Gaziantep illerinde yaşayan vatandaşlara istihdam sağlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay ve Gaziantep' bölgesine katkı sağlayacak iki proje hakkında şöyle devam etti; "Proje ile halen Amanos Dağları'nın kuzey ve güney ucundan sağlanan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ve Kahramanmaraş bağlantılı Doğu Anadolu Bölgesi'nin ulaşımı, Payas-Hassa arası olan ve Amanos Dağları'nın orta bölümünden geçilerek karayolu ile ulaşım yolu mesafesinde önemli ölçüde kısalmalar sağlanacak. Payas-Hassa-Yolbaşı arasına yapılacak olan demir yolu hattı ile Hatay ve İskenderun, Gaziantep ve Hassa Lojistik Alanı ile daha kısa yoldan bağlanmış olacak. Dörtyol-Hassa Projesi'nin gerçekleştirilmesi ile 235 kilometre olan Kilis-Osmaniye-İskenderun güzergâhı 38.3 kilometre kısalacak. Depreme dirençli ve karayolu ve demiryolu ulaştırma altyapısı kurularak bölgenin afet durumlarında da kesintisiz erişim kapasitesi geliştirilecek."dedi. 

İstanbul'dan  Ankara  tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

Ankaralılar müjde! Ankara'ya yeni metro projesi geliyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı


 


Geri Dön