Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Asgari ücretli vatandaşlar, asgari ücretten gelecek iyi haberleri beklerken, Bakan Bilgin'den itiraf geldi. Bakan Bilgin zam müjdesini verdi! Peki, bu Ocak 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...Vatandaşların beklediği haber sonunda Bakan tarafından verildi! Asgari ücretle ilgili flaş bir gelişme yaşandı, bakan müjdeyi paylaştı

Asgari ücretli vatandaşlar, asgari ücretten gelecek iyi haberleri beklerken, Bakan Bilgin'den itiraf geldi. Vatandaşların beklediği haber sonunda Bakan tarafından verildi! Asgari ücretle ilgili flaş bir gelişme yaşandı, bakan müjdeyi paylaştı.

Temmuz ayında gelen ara zam sonrası hem çalışanların hem emeklilerin hem de memurların gözü kulağı 2023 Ocak zammına döndü. Temmuz ayından ocak ayına kadar geçen 6 ayı baz alarak zam alacak olan bu kesimler için tahmini zam rakamlar gelirken, hükümetten asgari ücret açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği asgari ücret açıklamasını sonunda yaptı.

Bilgin, geçtiğimiz dönem asgari ücrette yapılan zammın tarihin en yüksek oranı olduğuna dikkat çekti. 2022 Temmuzunda da zam yapıldığını belirten bakan, "Aralık ayı geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım." ifadelerini kullanarak bekleyenleri sevindirdi.

Geçtiğimiz yıllarda asgari ücrete senede bir kez zam yapılıyordu ancak artan enflasyon oranları ile beraber bu sene asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zam yapıldı.

 

2022 Ocak'ta asgari ücrete yüzde 50, Temmuz 2022'de yüzde 30 zam uygulandı. Ocak’da asgari ücret 4 bin 253 TL'ye yükselirken Temmuz zammı ile beraber 5 bin 500 TL oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek Aralık ayında dört önemli toplantı yapacak. Toplantıların ardından belirlenen zam oranını ise tüm Türkiye'ye duyurulacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de zam oranı ile alakalı tahminler bulunuyor. Tahmini zam rakamları ise, hükümetin Orta Vadeli Program hedeflerinden geldiğininin altı çizildi. Peki, bu Ocak 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla alakalı dikkat çeken açıklamalar yaptı. Asgari ücreti bir önceki yıla oranla yüzde 80 arttırdıklarına vurgu yapan Bilgin, " Türkiye'nin emekçileri, çalışanları, işçileri sıkıntı etmesinler. Türk devleti sosyal bir devlettir ve bunun sorumluluğunu yerine getirecektir" şeklinde konuştu. Sonrasında bakan Bilgin, Aralık ayında güzel haberler vereceklerini duyurdu.

 

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Mevcut asgari ücret brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve memur zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını çoğaltmaya, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayış ile ele alarak pek çok tedbiri hayata geçireceğiz” dedi.

EN AZ 7 BİN 500 TL 

Orta Vadeli Program hedefi dikkate alındığında ortalama bir zam oranı gören asgari ücretin ocak ayı itibariyle ulaşması beklenen net tutarı ise, en az 7 bin 500 TL. Analistler bu rakam üzerinde yoğunlaştı.

Çalışmayan ev hanımlarına 20 bin TL! Hemen başvuru yapana anında kapıyor!
Emekli promosyonu alamayanlara müjde! İş bankası şimdi açıkladı! Başvuran herkese anında alıyor!
Altın 24 saat sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!