28 / 04 / 2024

Bakan Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri için tarih verdi! İkramiyeler işte bu tarihte yatırılacak!

Bakan Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri için tarih verdi! İkramiyeler işte bu tarihte yatırılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada milyonlarca emekli tarafından beklenen 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin TL şeklinde belirlendi. Bir gelişme var mı" sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini de planlıyoruz. Bayramdan önce emekli vatandaşların hesaplarına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Fakat koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" cevabını verdi.

Bakan Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri için tarih verdi! İkramiyeler işte bu tarihte yatırılacak!

Sözcü'de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların sigorta prim gün sayısının, SSK'lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi ile ilgili olarak seçim sonrası çalışma olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii" diye konuştu.

Yaptığı açıklamada istihdamı artırmanın ve kayıt dışılığı azaltmanın, en önemli hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Vedat Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerinin olacağını ve çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.


BAYRAM İKRAMİYELERİ HANGİ TARİHTE YATIRILACAK


Milyonlarca emekli tarafından dört gözle beklenen bayram ikramiyeleri için geri sayım başlamışken, bu sene Ramazan Bayramı 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri tarihlerinde olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılması bekleniyor.  Kurban Bayramı'nın arefesi ise 15 Haziran 2024 tarihi olduğu için Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi bekleniyor. Ayrıca paylaşılan detaylara göre EYT'den emekli olan, eski emekli veya ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini vermiş olan emekliler de bayram ikramiyelerinden yararlanacak. Maaşlarını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira şeklinde açıklanan emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere de hak ediş oranları kadar da emekli ikramiyesi verilecek.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Milli Emlak'tan bu illerde 6 bin TL'ye kiralık arazi fırsatı! 

Skoda Türkiye'de büyük Mart fırsatı başladı: Sıfır araç alacaklara kredi müjdesi! Hemen bakın!


Geri Dön