Ekonomi

Bakan Yanık açıkladı: Tam 11 kat arttırdık!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 olduğunu, bugün bu sayıyı tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttiklerini açıkladı.Bu sınav sayesinde 2002 yılında 5 bin 777 olan kamuda çalışan engelli sayısını bugün tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttik" ifadelerini kullandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2012 yılında kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilke imza attık ve merkezi sınav sistemi e-KPSS'yi hayata geçirdik. Bu sınav sayesinde 2002 yılında 5 bin 777 olan kamuda çalışan engelli sayısını bugün tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttik" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, Ankara'da 75'inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Yanık, Türkiye nüfusunun yüzde 6,9 gibi önemli bir oranını engellilerin oluşturduğunu ifade ederek, son dönemde sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasal yaşama katılıma kadar engelli bireylerin bağımsız yaşamalarını destekleyecek birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata aktif katılmalarına yönelik ciddi gelişmeler kaydettiklerini ve bugün gerçekleştirdikleri ilk kurul toplantısının da çalışmaların her geçen gün arttığını gösterdiğini vurgulayan Bakan Yanık, "Kurul üyesi tüm kurumlarımızın önceliği, engellilik konusunun görev alanlarımız kapsamında bütüncül bir anlayışla dikkate alınması ve genel politika araçlarına entegre edilmesidir.. Kurulumuzun engelli haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki görevlerini ise şöyle sıralayabiliriz; idari ve yasal düzenlemelere ilişkin çalışmalar yapmak, önerilerde bulunmak, gelişmeler hakkında kamuoyunun aydınlatmak, strateji belgesi ve eylem planları hazırlayıp onaylamak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu tesis etmek" dedi.

 

 

Engellilere yönelik hizmetlerinden bahseden Bakan Yanık, "2012 yılında kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilke imza attık ve merkezi sınav sistemi e-KPSS'yi hayata geçirdik. Bu sayede 2002 yılında kamuda 5 bin 777 olan çalışan engelli sayısını bugün tam 11 kat artırarak 66 bine yükselttik. 2006’da başlattığımız evde bakım yardımı ile 562 bin 365 vatandaşımıza aylık 3 bin 336 lira ödeme yapıyoruz. 130 merkezimizde, 1457 engelli bireye gündüz bakım hizmeti sağlıyoruz. 104 resmi, 299 özel toplam 403 bakım merkezinde 33 bin 193 vatandaşımıza yatılı bakım hizmeti sunuyoruz. Aileler, bazı durumlarda engelli yakınlarını bir süre emanet edebilecekleri güvenilir bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Bu özel ailelerimizin engelli yakınlarını kurumlarımızda 1 yılda 30 güne kadar ücretsiz misafir ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata tam ve etkin katılımları ve bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için kasım ayında 940 milyon TL engelli aylığı ödemesi yaptık” dedi.

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!

Gram altının fiyatını görenlerin ağzı açık kalıyor! İşte 16 Kasım 2022 altın fiyatları…