Ekonomi

Bakan Yanık müjdeyi verdi! Aylık 850 ve 1250 lira verilecek! Bu hafta hesaplara yatıyor!

Doğal gaz tüketim desteği, anaokulu desteği ve üniversitelilere ulaşım destek ödemesi başta olmak üzere desteler devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödeme miktarları hakkında bilgi verdi.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek paketlerine ilişkin açıklamalar yaptı

Sosyal yardımlarda kapsamın genişlediği, ödeme miktarlarının yükseltildiği ve yeni sosyal yardım kalemlerinin uygulamaya girdiği süreç devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek paketlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV'de destek paketlerine yönelik soruları yanıtladı. Anaokulu desteğine yönelik de açıklama yapan Yanık, "İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" ifadesini kullandı.

Birçok kişinin merak ettiği, 'Anaokulu destek ödemeleri ne zaman başlayacak ve yararlanma koşulları nedir?' sorusuna cevap veren Bakan Yanık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeleri yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız." Bu kapsamda; anaokulu destek ödemeleri bu hafta yapılacak. Peki diğer destek paketlerinin ödemeleri ne zaman başlayacak? Öğrenci ulaşım desteği ödemesi ne kadar? İşte detaylar...

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ

Bakan Yanık "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız" dedi ve rakamları açıkladı. Yanık," Tek yön 500 TL'ye kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin TL ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak" dedi.

SOSYAL YARDIMLARDA YENİLİK VAR MI?

'Sosyal yardımlarda yaklaşımda yenilik var mı? sorusunu cevaplayan Bakan Yanık, "Kapsamı nasıl genişlettik. Normal şartlarda bordrolu çalışanları desteklenmesi mümkün değildi" dedikten sonra "Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık" açıklamalarını yaptı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR SÜRECEK?

Türkiye Aile Destek Programı’nda ödemeler ne kadar sürecek?' sorusuna ilişkin Bakan Yanık su yanıtı verdi: "Bu yardımların bir kısmı sürelidir, bir kısmı da süresizdir. Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila 1250 TL arasında destek veriyoruz."

EKİM AYI DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Yanık "Ekim ayı ödemelerine de başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak" dedi.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI!

"Doğalgaz Tüketim Desteği’nde de tutar artırıldı. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi?" sorusunu cevaplayan Bakan Yanık şunları söyledi:

"Öncelikle bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödeme yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik, artık kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Bu kapsamda sayı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak."

Elektrikli bisiklet BİM'e geliyor! BİM indirimli aktüel online kataloğu belli oldu! İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi

ŞOK Market 6 taksitli ucuz aktüel ürünlerini yayımladı! Duyan ŞOK'a akın edecek! ŞOK 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

A101'in çılgın ürünleri bugün raflarda! 1 kg çay 59 TL! A101 aktüel kataloğu 13 Ekim 2022 fiyat listesi...