Ekonomi

Bakan Yanık’tan müjde! Yüzde 50 zamlı verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, o ödemelerin yüzde 50 zamlı olarak verileceğini açıkladı. İşte detaylar! 

Bakan Derya Yanık, Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği ile beraber açıklama yaptı ve gelir desteği ödemelerine yüzde 50 zam yapıldığını açıkladı.

 

İşte Bakan Yanık’ın yapmış olduğu açıklamanın ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılan değişiklik ile ücretsiz seyahat çerçevesinde yapılacak olan gelir desteği ödemelerinde artış yapıldı. Bilhassa şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı yapan esnaflara ayrı bir haber verildi. Bakan Yanık, engelliler ve yaşlılar için yapılan ücretsiz seyahat uygulamasının devlet tarafından karşılanmakta olduğunu hatırlattı ve bu bağlamda taşıma firmalarına ve belediyelere desteklerin devam edeceğini belirtti.

ARTIŞLAR 1 TEMMUZ TARİHİNDEN BERİ GEÇERLİ!

Yapılmış olan değişiklik ile şehir içi özel deniz yolu ulaşım aracı için yapılmış olan ödeme 2,250 liradan 3,375 liraya, çıkarken, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma aracı için yapılmış olan ödeme de 2,992 liradan 4,500 liraya çıkarıldı. Büyükşehir belediyesi olmayan illere bakıldığı zaman şehir içi toplu taşıma aracı için yapılan ödeme 1,800 liradan 2,700 liraya yükseltildi. Bu yaşanan artışlar ise 1 Temmuz tarihinden başlayarak geçerli olacaktır.

DESTEKLER AYNEN DEVAM!

Yanık, bugüne kadar yapılmış olan ücretsiz seyahat ödemeleri toplamda 1 milyar 662 milyon lira olduğunu belirtildi. Engelli ve yaşlı vatandaşların bedava seyahat olanaklarından faydalanabilmeleri için desteklerin süreceğini ve toplu taşıma hizmetini gerçekleştiren firmalara ve belediyelere desteklerin sağlanacağı kaydedildi.

Bakan Yanık bu bilgilere ek olarak esnaf ziyaretleri esnasında vatandaşların sorularını dinlediklerini ve onların eleştirilerini, önerilerini ve yorumlarını değerlendirmeye aldıklarını belirtmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde yapılan fiyat artışlarından sonra vatandaşların endişelerini anladığını ve bu konuda istenilen adımların atılacağını belirtmiştir. Hükümet olarak, toplu taşıma hizmetlerinin herkesin erişimine uygun ve ekonomik olması için çalışmalar yapacaklarını açıkladılar. Bakan Yanık, halkın ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için daha uygun fiyat politikalarının değerlendirileceğini ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için de ayrıca çözüm odaklı yaklaşımların benimseneceğini belirtti.