Kent Haberleri

Bakan Yanık'tan son dakika müjdesi! Öğrenciler için 750 TL'ye varan destek resmen başladı! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarına yapılacak destek ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili bir yazılı açıklamada bulundu

Sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarına devlet tarafından destek sağlanacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili bir yazılı açıklamada bulundu. Bakan Yanık, açıklamasında ilk kez uygulanacak destek programıyla sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sağlayacaklarına dikkat çekti. 

Yanık, yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencisinin faydalanacağı destek programı için 300 milyon Türk Lirası'na yakın bütçe ayırdıklarının altını çizdi. 

İşte o destek ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarına devlet tarafından sağlanacak desteğin detayları resmen belli oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve öğrencilere  2023 yılı için verilecek desteğin üst limit tutarını 750 Türk Lirası olarak açıkladı.

Bakan Yanık, konu ile ilgili açıklamasında, "Bu destek programıyla öğrencilerimizin yılda 2 defa gidiş dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu programla ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" diye konuştu ve başvurulara da değindi. 

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Bakan Derya Yanık, başvuruların öğrenci ya da ailesi tarafından ailelerin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılması gerektiğini duyurdu. 

Sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşların ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaçları bulunduğu her an yanlarında olduklarının altını çizen Bakan Yanık, konuyla ilgili "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir" açıklamasında bulundu. 

Yanık, bu program aracılığıyla öğrencilere ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sunmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

1, 2, 3 ve 10 yıllık yeni pasaport ücretleri ne kadar? İşte zamlı 2023 yeni pasaport ödemeleri...

2023 yılı bekçi alımı için son dakika müjdesi geldi! Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Hemen bakın!

Ünlü ekonomistten dolar için buz kestiren tahmin! Dolar 2023'te ne olacak? Görenin gözleri fal taşı gibi açıldı!