Kent Haberleri

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı görselli paylaşım doğrultusunda baraj çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, görselde, 26 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerine içme suyu, Tomsuklu OSB'ye sanayi suyu olmak üzere toplamda 31,56 milyon metreküp su temini sağlanacağını belirterek, şu ifadelerde bulundu: "Kahramanmaraş'ımızda 1 milyar 22 milyon lira yatırım bedelli Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlatmaktayız. Edeler diyarı ilimizin bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, üretimdeki gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BARAJI HANGİSİDİR?

Türkiye'nin en büyük barajının adı , Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali Baraj Büyüklüğü, Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Öte yandan Hidroelektrik Santrali de, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında yer alan 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Öte yandan Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BARAJI HANGİSİ

Dünyanın en büyük barajı hangisidir? Dünyanın en büyük barajı Jinping barajıdır. Çin'in Hubei Eyaletinde bulunan bu baraj dünyanın en büyük barajı olarak bilinen barajdır. Bu barajın kurulduğu yer ise Yiling bölgesinde bulunan Yangtze Nehridir. Bu nehir aynı zamanda Gök Irmak olarak bilinmektedir. Barajın boyutu ise 305 metredir.

KAHRAMANMARAŞ'TA KAÇ TANE BARAJ VAR?

Kahramanmaraş İli Barajlar
Sıra No İli Baraj Adı
1 Kahramanmaraş Menzelet Barajı
2 Kahramanmaraş Kartalkaya Baraji
3 Kahramanmaraş Sır Barajı
4 Kahramanmaraş Ayvalı Barajı

Herkesin inşaat ve baraj yapmaması lazım!

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!