Ekonomi

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Vahit Kirişci'den devralan İbrahim Yumaklı, ilk mesajlarını verdi. Bakan Yumaklı, gelecek dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini söyledi.Görevini Vahit Kirişçi’den devralan İbrahim Yumaklı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı 14 aylık zaman içerisinde birçok proje başlattıklarını belirterek, “Bundan sonra daha önce Sayın Bakanımızla birlikte başlatmış olduğumuz projeleri tamamlayıp yenilerini eklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu

Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı olan İbrahim Yumaklı, yeni dönemde üretimden tüketime kadar her aşamada planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini bildirdi. Görevini Vahit Kirişçi’den devralan İbrahim Yumaklı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı 14 aylık zaman içerisinde birçok proje başlattıklarını belirterek, “Bundan sonra daha önce Sayın Bakanımızla birlikte başlatmış olduğumuz projeleri tamamlayıp yenilerini eklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

YAPISAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, konuşmasında; küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara, savaşlardan çatışmalara kadar içinde bulunduğumuz dönemin ‘yeni normal’ olarak adlandırıldığına işaret ederek Bakanlık olarak yeni döneme hazırlıklı olduklarının altını çizdi. Bu süreçte hem tarımsal üretim hem de girdilerin tedarikinde ezberlerin bozulduğunu belirten Yumaklı, orman ve su varlığımızın korunması ile ilgili farklı ve yeni çalışmaların yapılmasının zorunlu olduğunu ve yapısal dönüşüm açısından kaçınılmaz bir süreci beraberinde getirdiğini ifade etti.

İbrahim Yumaklı, bu yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimizle tamamlayacaklarının altını çizerken, yol haritalarının belli olduğunu, önümüzdeki dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini kaydetti.

MİLLİLEŞTİRME ADIMLARI ATILACAK

Tarımsal girdi tedarikinde özellikle dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık olarak ‘yerlileştirme ve millileştirme’ adına adımlarına öncelik vereceklerini ve hızlandıracaklarını ifade etti. Türkiye Yüzyılı ile tarımda üretimin ve üreticinin yüzyılının başladığının altını çizen Bakan İbrahim Yumaklı, gıda arz güvenliğinin sağlanmasını önemsediklerini ve yeni dönemde  gıda üretim sistemlerinin sürdürülebilir risklere karşı dayanıklı ve güçlü bir yapıya kavuşması için her türlü tedbiri alırken tüketicinin de güvenilir gıdaya makul fiyatlarla erişebilmesi konusuna yoğunlaşacaklarını aktardı.

 

Bakan Yumaklı, bu hedefler doğrultusunda yeni dönemde tarım politikalarını, üreticilerin güçlendirilmesi ve tüketicilerin korunması prensibi çerçevesinde şekillendireceklerini kaydederek tarladan sofraya tüm süreçlere odaklanarak verimlilik ve kaliteyi de göz ardı etmeyeceklerine vurgu yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımı milli güvenliğin bir parçası olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek vizyonlarını ve politikalarını bu bilinçle oluşturacaklarını sözlerine ekledi.