Dış Piyasalar

Bakandan son dakika Kanal İstanbul açıklaması! Gurur projesi adım adım hayata geçirilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega proje Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar... Son zamanlarda mega proje Kanal İstanbul'un iptal edildiğine ve projeden vazgeçildiğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega proje Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda mega proje Kanal İstanbul'un iptal edildiğine ve projeden vazgeçildiğine ilişkin iddialar gündeme gelmişti. 

 

Bakan Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Hayalim' dediği Kanal İstanbul ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. 

Cumhuriyet'ten Bora Erdin haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” Kanal İstanbul’un planlarının sessiz sedasız iptal edildiğini ileri sürdü. 

Peki Kanal İstanbul projesi iptal oldu mu? Çılgın proje Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte Bakan Murat Kurum'dan konuyla ilgili gelen o son dakika açıklaması...

Sabah'ta yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega proje Kanal İstanbul ile ilgili iddiaları Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamasında değerlendirdi. Bakan Kurum, Kurum, vatandaşların talep ve ihtiyaçları nedeniyle bir imar değişikliği yapıldığına dikkat çekti.

 

Cumhuriyet Gazetesi'nin "Bakanlık, Erdoğan'ın çılgın proje dediği 'Kanal İstanbul'un planlarını devre dışı bırakmış!" başlığıyla yayınladığı haberin ardından proje yeniden gündeme geldi. Yapılan haberde, projenin 26 Temmuz 2022'de sessiz sedasız iptal edildiğinin ortaya çıktığı ileri sürüldü. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kişisel Twitter hesabından Kanal İstanbul'la ilgili yaptığı açıklamasında "Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik.
İmar planları yürürlükte" ifadelerini kullandı. 

Altının 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Bakmayan hemen bakmalı

Kanal İstanbul güzergahında planlanan dev proje iptal edildi! 50 ay süre verilmişti

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!