Kent Haberleri

Bakan Eroğlu'dan Bursa Oylat'a müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Oylat'ı termal ve tabiat turizm merkezi yapmaya karar verdik. Estetik olacak ve yöresel mimariyi yansıtacak bir cazibe merkezi" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Oylat kaplıcalarını, termal ve tabiat turizm merkezi yapacaklarını söyledi.


İnegöl ilçesindeki Oylat kaplıcalarını inceleyen Eroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinde akşam yemeği yedi. Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa Valisi, belediye başkanları ve milletvekillerinin desteğiyle Oylat'ı dünyanın en güzel mekanı haline getirmek istediklerini vurguladı.


Eroğlu, orman teşkilatına ait alanlarda muhteşem tesisler kurma ve vatandaşların hizmetine sunma kararı aldıklarını belirterek, "Oylat'ı termal ve tabiat turizm merkezi yapmaya karar verdik. Estetik olacak ve yöresel mimariyi yansıtacak. Vatandaşlara yönelik çok güzel bir cazibe merkezi olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, milletvekillerimiz ve bizlerin de takibiyle burayı dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.


Oylat kaplıca suyunun faydalı olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:


"Şifalı suyu ve tabiat manzarası harikulade olan Oylat aslında hak ettiği kadar turizm geliri elde edemiyor. Ama bu gelirin ve imkanların artması gerekiyor. Bunu sağladığınız zaman Oylat dünyaca meşhur bir termal turizm merkezi olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Ben de burayı ihya etmeyi, çok daha güzel tesisler kurmayı arzu ediyordum. İnşallah bunu yapacağız. Yatak sayısı artacak, modern tesisler olacak. Gelenlerin rahatlıkla dinleneceği bir mekan olacak ve burada şifa bulacaklar. Oylat için hayırlı olsun. Bu bir milat. Buraya şehir ormanı da kuracağız. Yani her türlü altyapıyı, ağaçlandırma, mesirelik alanlar kurmak suretiyle aynı zamanda gelenlerin bilhassa yaz aylarında etrafta hoş vakit geçirmelerini, bol oksijenle şifa bulmalarını sağlayacak birtakım tabiat güzelliklerini de burada sağlayacağız. El birliğiyle burayı ihya edeceğiz."


Konuşmasının ardından bir Bursaspor taraftarı Bakan Eroğlu'na takımının atkısını hediye etti. Atkıyı boynuna takan Eroğlu, ormancılığın renklerinin de yeşil beyaz olduğunu hatırlatarak, atkının kendisine yakıştığını söyledi.


AA