27 / 04 / 2024

Bakanlar Kurulu 4 ilde bazı arazileri kamulaştıracak!

Bakanlar Kurulu 4 ilde bazı arazileri kamulaştıracak!

Bakanlar Kurulu, İstanbul, Erzurum, Kocaeli  ve Ardahan"da bazı arazilerin kamulaştırılmasına karar verdi. İçişleri Bakanlığı'nın, Adana"da bazı köylerin idari bağlılıkları ile  ilgili kararı da bugünkü Resmi Gazete"de yayımlandı



Bakanlar Kurulu, İstanbul, Erzurum, Kocaeli  ve Ardahan"da bazı arazilerin kamulaştırılmasına karar verdi. Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında,  İstanbul"da Silivri Bolluca Dere Islah Projesi alanı içinde kalan taşınmazların  İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 2011 Universiade Kış Oyunları kapsamında yapımı  devam eden ulaşım yolu güzergahına isabet eden Palandöken ilçesi Tekederesi  Mahallesi"ndeki arazinin bir bölümünün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Namazgah  Barajı ve tesisleri inşaat alanı içinde kalması nedeniyle Kocaeli"nin Kandıra  ilçesindeki bazı taşınmazların İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü,  Ardahan"ın Yeni Mahalle Kilise mevkisindeki taşınmazın bir bölümünün de Ardahan  Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
               
-İDARİ BAĞLIĞIN DEÄžİşžTİRİLMESİ KARARI-
               
İçişleri Bakanlığının, Adana"da bazı köylerin idari bağlılıkları ile  ilgili kararı da bugünkü Resmi Gazete"de yayımlandı.
               
Kararda, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2. maddesi  gereğince alınan  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 27.9.2004 tarih ve 42  sayılı kararıyla ve 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe  Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2. maddesi  gereği; Karataş ilçesi merkez bucağına bağlı Beyköy, Eğriağaç, Gökçeli, Kamışlı,  Köprügözü, Yalnızca, Yenice ile Tuzla bucağına bağlı Cırrık ve Gümüşyazı köyleri  ve Yumartalık ilçesi merkez bucağına bağlı Yahşiler köyünün Yüreğir Belediyesine  mahalle olarak bağlanmamalarının uygun bulunduğu bildirildi.
AA


Geri Dön