Kent Haberleri

Bakanlığın zam mesaisi başladı! Asgari ücret, emekli ve memur zamları peş peşe açıklanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi duyurmasından sonra Bakanların çalışmaları hız aldı. Gündemde ise temmuz maaş zamları var...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Vedat Işıkhan asgari ücret, emekli ve memur zamları ile refah payının belirlenmesi için çalışmalarına başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi duyurmasından sonra Bakanların çalışmaları hız aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Vedat Işıkhan asgari ücret, emekli ve memur zamları ile refah payının belirlenmesi için çalışmalarına başladı. Temmuzun ilk haftasında zamlar belli olacak. 

Bakanlığın zam mesaisi başladı! Asgari ücret, emekli ve memur zamları peş peşe açıklanacak. İşte  konuya ilişkin tüm detaylar...

Sabah Gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk kabine toplantısından sonra seçim döneminde asgari ücretliye, memura, emekliye verilen sözleri hayata geçirmek için harakete geçti.

Bakan Işıkhan, mesaiye Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu başta olmak üzere bakanlığa bağlı kurum bürokratlarından konuya ilişkin bilgileri alarak başladı. Kamu işçilerine en düşük ücretin 20 bin TL'ye çıkmasından sonra kamuda maaş dengesinin korunması için en düşük memur maaşı, asgari ücretli ve emekli zammı bütçeyi doğrudan etkileyeceği için yapılacak zamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu da etkileyici olacak.

BEKLENTİ EN AZ 11 BİN TÜRK LİRASI

Temmuz ayında asgari ücrette ara zammın netleşmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu da Kurban Bayramı'ndan hemen sonra toplanacak. 

Işıkhan'ın başkanlığında yapılacak komisyon toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği ara zam belirlenecek. 

Ara zammın belli olmasında temmuzun ilk haftasında açıklanacak haziran ayı verileri ile ortaya çıkacak altı aylık enflasyon belirleyici olacak. 

Asgari ücretin refah payı ile beraber yaklaşık yüzde 30 zamla 11 bin TL seviyesine çıkması tahmin ediliyor. 

Bakan Işıkhan'ın gündemindeki diğer ii önemli konu ise memur ve emekliler için zam hazırlıkları oluşturuyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından faydalanarak emekli olanlarla birlikte yaklaşık 15.6 milyon emekli enflasyon zammı ile beraber refah payı da alacak.

EYT'LİYE 25.520 TL AVANS

EYT yasası kapsamında 2 milyonu aşkın başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken, martta başvurup işlemlerin bitmesini bekleyenler de heyecanlı. Haziran ayı itibarıyla başvuru tarihinin üzerinden 90 gün geçmesine karşın aylık alamayanların 25.520 TL avans (net asgari ücretin üç katı) talep etme hakkı bulunuyor. SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı tespit edilen kişilere yazılı talepte bulunmaları durumunda ilerde alacakları aylıktan mahsup edilmek üzere avans ödenebiliyor.

470 BİN MEMURA EK GÖSTERGE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek göstergenin birinci dereceye gelen herkesi kapsayacak şekilde düzenlenmesine dair yasa teklifini tamamladı. Kamu çalışanlarına temmuz ayında yapılacak ek zamla beraber bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesi de gerçekleşecek. Yapılacak düzenlemeden ilk etapta 470 binin üzerinde memur faydalanacak. Bu düzenlemeyle 600 puanlık bir yükselişle 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibarı ile yaklaşık 2.115 TL ilave sağlanırken, ikramiyedeki artış da 53 bin TL'den başlayacak.

SSK VE BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI EŞİTLENECEK Mİ?

BAĞ-Kur primlerinin 9 bin günden 7.200 güne indirilmesine dair çalışmanın tamamlanmasına kısa süre kaldı. Bakan Işıkhan'ın öncelikli dosyalarından birini oluşturan prim düzenlemesiyle beraber emeklilik sisteminde de yeni bir dönem başlayacak. Yeni düzenlemeyle 1.800 günlük prim indirimi esnafa 5 sene erken emeklilik kapısı açacak. Ayrıca kamuda taşeron işçiliği dönemi bitecek.

Altın taş üstünde taş bırakmadı! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 canlı altın fiyatları 

Motorine 1 lira 36 kuruş zam geldi! Akaryakıtta zam fırtınası tam gaz! Sürücüler rakamlara bakın!