29 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Selden etkilenenlere 5 bin lira destek verilecek

Bakanlık açıkladı! Selden etkilenenlere 5 bin lira destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklama kapsamında, Batman ve Zonguldak'ta yaşanan sel felaketlerinden  sonra selden etkilenen vatandaşlar için hane başı 5 bin lira destek verileceğini ve iki şehir için toplam 7 milyon 995 bin liralık kaynak ayrıldığını belirtti. İşt



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Afetten etkilenen tüm vatandaşlarımıza hane başı olmak üzere 5 bin lira Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplam olarak  5 milyon 940 bin lira, Zonguldak merkezde 100 hane için toplam olarak  500 bin lira, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplam olarak 1 milyon 555 bin lira kaynak aktardık." açıklamalarını kaydetti.

Buna göre, Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım kapsamında, selden etkilenen hanelere sağlanacak desteğe ilişkin, şu bilgileri iletti: "Batman ve Zonguldak'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen hanelerimizin hep yanındayız. Bu kapsamda, Bakanlık olarak afetten etkilenen vatandaşlarımız için hane başı 5 bin lira olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin lira ve sonrasında da Zonguldak merkezde bulunan 100 hane için toplam olarak beş yüz bin  lira, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin lira kaynak aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 milyon 995 bin liradır. Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

Bakanlık açıkladı! Selden etkilenenlere 5 bin lira destek verilecek

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI NE İŞ YAPAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması ve  güçlendirilmesi hatta  geliştirilmesine için bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek ve uygulayarak hizmet vermeye çalışan bir kurumdur. Buna göre, toplumun her bir ferdine ulaşarak etkin sosyal hizmet sunumuyla ülkemizin sosyal kalkınmasında öncü kurum olmak.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HAKKINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ailenin bütünlüğünü korumak, parçalanmış ailelerin korunmaya, yardıma ve bakıma muhtaç fertleriyle çocuklarına her türlü maddî, manevî ve sosyal destek sağlamak; bu amaçla gerekli planlamaları yapmak, eğitim faaliyetlerinde bulunmak.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön