Ekonomi

Bakanlık açıkladı! Yardım paketlerine zam! Hem kiracı hem de ev sahiplerine duyuruldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca dar gelirli aileye verilen yardım paketlerine dair yeni haberler duyuruldu. İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca dar gelirli aileye ödenen yeni bir yardım paketini duyurdu ve bu destek ödemeleri hakkında Bakan Derya Yanık bu yardıma hem kiracıların hem de ev sahiplerin başvuru yapabileceklerini belirtti.

İşte haberin detayları…

Yardım ödeneklerine zam açıklaması geldi. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda da yapılan doğalgaz yardımı, yüksek enflasyon ve artan enerji fiyatlarından dolayı ile bu yıl 2.500 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceği duyuruldu.

YARDIM TUTARI YÜKSELDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal yardımlar ile ilgili detayları kamuoyunun bilgisine sundu ve yardımın önceki yıllarda 1.150 TL olarak verildiğini, ama artan doğalgaz fiyatları nedeniyle yardım tutarının da arttırılmasına karar verildiğini açıkladı.

BUNDAN SONRA YARDIMLAR 2.500 TL OLARAK HESAPLARA GEÇECEK!

Geçtiğimiz yıllarda 415 ile 1.150 TL arasında olan doğalgaz destek ödemeleri, yapılan son güncelleme ile birlikte bu yıl en az 900 TL, en fazla da 2.500 TL olacağı paylaşıldı ve yardım paketine ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da bu yardımdan yararlanmak için başvuru yapabileceği 311 bin hanenin bu yardımdan yararlanacağını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile de daha fazla vatandaş bakanlık tarafından destek ödemesinden yararlanacağı aktarıldı.

BAŞVURU AYRINTILARI NELERDİR?

Ev sahibi ve kiracıların başvuru yapabileceği doğalgaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve bulunduğunuz il ya da ilçede ki SYDV şubeleri vasıtası ile yapıldığı paylaşılırken destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, doğalgaz alt yapısı olan il ilçelerde ikamet ediyor olması, ikamet ettiği yerde ön ödemeli ya da faturalı sayaçlara göre bir doğalgaz aboneliği olması, mesken abone grubunda yer alması gerektiği bilgisi verildi.

Yardım başvuru için de e-Devlet sisteminde “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazmanız ve karşınıza çıkan sonuca tıklamanız gerektiği duyuruldu.

TOKİ’de sabit ödeme var mı?

Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?