Ekonomi

Bakanlık duyurdu! Çocuğu olan ailelere destek geldi! Ödemeler hesaplara geçiyor! İşte detaylar!

Devletten çocuğu olan aileleri rahatlatacak bir haber geldi. Aile Destek Ödemesi kapsamında çocuğu olan ailelerin hesaplarına para yatırılacağı duyuruldu. İşte detaylar!Çocuğu olan ailelere destek ödemeleri yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Çocuğu olan ailelere destek ödemeleri yapılacak. Ödemelerinizi en yakın ATM’den gidip çekebilirsiniz. İşte haberin merak edilen detayları…

Çocuğu olan ailelere yapılan yardım ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay başlatılan çocuk bileşeninin ilk ödemelerinin yapıldığını duyurdu. Konu ile ilgili detaylar da belli olmaya başladı.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklarına yönelik yeni desteği sunulmaya başlandı. Çocuk Bileşeni adı altında sosyal yardım faydalanıcısı hanelere çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL arasında değişen miktarlarda destek sağlıyoruz. Bu amaçla yapılan destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon haneye toplam 776 milyon TL ilave destek gerçekleştirdik.  Bu şekilde Türkiye Aile Destek Programı bağlamında hem aile bileşeni hem de çocuk bileşeni ile birlikte toplam 3,2 milyar TL’yi hak sahibi olan 2,5 milyon haneye hesaplarına yatırmış olduk’’ şeklinde açıklama yaptı.

"ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNİ KULLANIMA SUNACAĞIZ”

Bakan Yanık, açıklamasının devamında elektrik desteğine dair şu açıklamaları yaptı;” 2019 yılından bu yana devam eden ve bu yardıma yeni bir düzenleme yapıldı ‘’Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanan haneleri de artık Elektrik Tüketim Desteğinden yararlandırma aşamasına geçtik. Hanelerimize 130 TL ile 260 TL arasındaki desteği sağlayacağız. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde toplam 666 milyon TL tutarındaki Elektrik Tüketim Desteğimizi vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız.”

Kış için Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin bu hafta başladığını dile getiren Bakan Yanık  “Elektrik Tüketim Desteği’nde olduğu gibi kış dönemi öncesinde vatandaşlarımızın ısınma gideri yükünün azaltılması için Doğal Gaz Tüketim Desteği’mizde önemli düzenlemeler yaptık. Bu dönem öncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı da bu destekten yararlanmaları için bu ödeneğin içine dahil ettik” dedi.

2023 yılı engelli maaşı, 65 yaş aylığı alt sınırı açıklandı! İşte 2023 aylıklarına dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alım detayları! Mülakat yok! Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman?

1 Aralıktan itibaren zorunlu olacak! Eğer aracınızda yoksa cezası cep yakacak! İşte detaylar!