Arsa ve Arazi

Bakanlık Kanal İstanbul güzergahındaki iki arsayı yüzde 20 indirimle satışa çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Kanal İstanbul güzergahında yer alan iki arsayı satışa çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın “çılgın proje” şeklinde tanımladığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ederke, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul güzergahında yer alan 2 arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy’ün Haraççı Mahallesi’nde yer alan iki taşınmazı satışa çıkardı. 5969 ada 9 parsel ve 6006 ada 1 parseldeki taşınmazların toplam yüzölçümü 374 bin 89 metrekare.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz imzalı habere göre imar durumu konut alanı şeklinde belirtilen taşınmazlar için 2 milyon 922 bin 800 Türk Lirası ve 4 milyon 575 bin Türk Lirası muhammen bedel isteniyor. Arnavutköy Haraççı Mahallesi’ndeki arsalar için de 9 milyon 607 bin 540 Türk Lirası muhammen bedel istenmişti.

İMAR PLANINI İPTAL ETMİŞTİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kanal İstanbul projesinin imar planı hakkında açılan dava, geçtiğimiz aylarda karara bağlanmış ve ve mahkeme, bakanlığın işleminin hukuka uygun olmadığına karar vermişti.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu da gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu karar, Kanal İstanbul projesinde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir” demişti.

YÜZDE 25 PEŞİNATLA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın arsa satışları kapsamında  yüzde 25'i peşin olacak şekilde toplamda 24 ay vade imkanı sunuluyor. Ayrıca söz konusu arsalar için peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim uygulanıyor. 

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen açık artırma, 9 - 10 - 11 Temmuz saat 10.30'da Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak.

Ayrıca söz konusu arsalar için www.emlakmuzayedecomtr sitesi aracılığıyla teklif verilebilecek. 

Borsada hissesi olanlar dikkat! Bugün son gün

Bu şehir ve çevresi için 6'dan büyük deprem uyarısı!

İnşaat maliyeti 14 ayın zirvesinde! Bir yılda yüzde 71,80 arttı!