Emlak Konut

Bakanlığın o kararından sonra şikayetler yağmur gibi yağdı! Sonunda çok konuşulacak o haber geldi!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Bazı bankaların kredi için büyük projeleri adres olarak göstermesi sonrası bakanlık yeni bir adım attı. İşte detaylar... Bu projede sıfır konutlar için 0,69 faiz oranıyla konut kredisinin kullanılacağı belirtilmişti

Sosyal konut projesinin ardından orta gelirli vatandaşların ev ihtiyaçları kapsamında ikinci yeni bir proje yapılmıştı. Bu projede sıfır konutlar için 0,69 faiz oranıyla konut kredisinin kullanılacağı belirtilmişti. İnsanların bazı bankaların kredi için büyük projeleri adres gösterdiğine ilişkin şikayetlerinin ardından bakanlık harekete geçerek yeni bir düzenlemeye gitti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Küçük, büyük tüm müteahhitler kampanyaya dahil' denildi.

İşte detaylar...

 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Tanıtım ofisleri ve emlakçıları dolaşarak satın alacağı evi belirlemeye çalışan insanlar diğer taraftan da kredi ve geri ödeme planını merak ediyor. Yeni evim kampanyası için start verildi ancak bazı bankalar kredi verme amacıyla büyük projeleri adres olarak gösterdi. İnsanlardan konuyla ilgili sayısız şikayet yağdı. Hal böyle olunca Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hemen düzenlemeye gidildi. Kampanyanın yer aldığı internet sitesi güncellenerek TOBB'da, oda ve borsalara kayıtlı tüm küçük müteahhitlerin de 0,69 faiz kampanyasından faydalanabileceği ifade edildi.

TEK ŞART EVİN SIFIR OLMASI

Söz konusu kampanya için tek şart evin sıfır olmasının gerektiği belirtildi. Fakat küçük müteahhitler kredi miktarları yüksek olduğu için vergi yükünden şikayet etmeye başladı.

ORTA GELİR KONUT KREDİSİ BAŞVURU KOŞULLARI VE FAİZ ORNANI NE KADAR? 

Orta gelir konut kredisi kampanyasına 0,69'dan başlayan faiz oranıyla katılmak mümkün. Konut fiyatının yüzde 10'u peşin olarak verilecek. Eşlerden birinin evi olması ya da son bir yılda konut satışı yapanlar kampanyadan yararlanamayacaklar. Vade süresi azami 15 seneye kadar çıkabilecek. Verasetle konut sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek. İstanbul'da azami geliri 80 bin, ikinci bölgede 65 bin, üçüncü bölgede 45 bin lira olanlar kampanyadan faydalanacaklar. Alınan konut ise 5 sene boyunca satılamayacak.

ÖDEME PLANI NASIL OLACAK? 

Kredi tutarlarına göre ödeme miktarları farklılık gösterecek. 15 ve 10 sene vade olanağı bulunuyor. Kredi miktarları üst limitleri ise bölgelere göre farklılık gösteriyor.

Yapı Kredi’den dudak uçuklatacak kampanya! Hesap açana anında 20 bin TL hediye!

Garanti BBVA faizsiz kredi dağıtıyor! Duyanlar koşa koşa şubelere gidiyor!