Kent Haberleri

Bakanlık, son dakika haberi olarak duyurdu! Hesaplara yatıyor!

SON DAKİKA… Yaklaşık 84 milyon liralık destek ödemesi hesaplara yatacağı haberi geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, 83 milyon 943 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bilgi verildi

Son dakika haberi… Yüz binlerce çiftçinin merakla beklediği tarımsal destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusunu yanıt buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bilgi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, 83 milyon 943 bin liralık tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesabına aktarılacak. Çiftçilerin hesabına aktarılacak toplam 83 milyon 943 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin 48 milyon 23 bin 325 TL’si bireysel sulama hibe desteği, 23 milyon 618 bin 955 TL’si kırsal kalkınma yatırımları desteği ve 12 milyon 300 bin 720 TL’si ise ipekböceği yetiştiriciliği desteğinden oluşuyor.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Türkiye'de bitkisel üretimi geliştirmek ve üretim maliyetlerinin hafifletilmesine destek olmak amacıyla çiftçilere yapılan ödemelere ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Buna göre mazot ve gübre desteğinin bundan sonra nakit olarak ödenmeyeceği, çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere aktarılacağı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu Tebliğ ile, çiftçilere sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde de bir takım değişiklik yapıldı.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İÇİN KRİTERLER DEĞİŞTİ

Çiftçilere, 2022 üretim yılı içinde tarımsal üretimde bulunulan Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan tarım arazisinin büyüklüğü dikkate alınarak mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacak. Ancak yapılan değişiklik ile hesaplanan mazot ve gübre desteği çiftçilere nakit olarak ödenmemesi kararı alındı. Mazot ve gübre desteği çiftçilerin Ziraat Bankasındaki hesaplarına sadece mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere tanımlanacak.

Mazot ve gübre desteği almak isteyen çiftçilerin, bu isteklerini 30 Aralık 2022 tarihine kadar yazılı bir dilekçe ile bildirmesi gerekiyor.

Asgari ücret için masada rakam belli oldu! İşte yeni asgari ücrete yapılacak zam…

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Peş peşe açıklandı! Binlerce kişiye 1600 TL verilecek! Başvuru tarihleri ve şartları için hemen bakın!

Altın alacaklar dikkat! Bunları okumadan altın almayın! Gram altın ne zaman yükselecek? Gram altın kaç lira?