Ekonomi

Bakanlık teyakkuzda! Asgari ücret zammını fırsata çevirmek isteyenlerin ensesinde boza pişecek!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilen kişiler için harekete geçtiklerini söyledi. İşte detaylar!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilen ve haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından bu konuya dair şu paylaşımda bulundu;

“Ticaret Bakanlığının, asgari ücret zammı yapıldıktan sonra bunu fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılar için denetimlerini yoğunlaştırdığını dile getiren Bakan Muş, "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti durumunda sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimiz vatandaşlarımızın refahını artırmak amacıyla atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bu konuda vatandaşımızın hakkını, hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 500 lira olduğunu açıkladı. Verilen ücrette işçi başına 250 liralık devlet desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücreti açıkladıktan sonra da memur ve emekli maaşlarındaki son durumunda ne olacağı tespit edilecek." dedi ve bu konuda yani  en düşük emekli maaşına dair soruyu Milliyet Yazarı Cem Kılıç cevapladı.

Kılıç,”En düşük emekli maaşı 3500 lira. Asgari ücret artışıyla birlikte benim tahminim en düşük emekli maaşı 4500 liraya çıkmış olur. Genel olarak memur ve emekli maaşı zammında da yüzde 40 ila 50 oranında artış bekliyorum” diye konuştu.

2023 ASGARİ ÜCRET HANGİ AY YATACAK?

Asgari ücret yüzde 54.66 zam ile 8 bin 506 TL olduğu açıklandı. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti de 11 bin 750 TL oldu.

2023 asgari ücrete dair yapılan kalem kalem hesaplamalar şu şekildedir;

Zam tufanı başladı! Asgari ücret açıklanır açıklanmaz o marketlerde ürünler zamlandı! İşte detaylar!

Motorin ve benzine zam geldi mi? İşte 23 Aralık Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!