Ekonomi

Bakanlık yeni yardım paketini duyurdu! Sofranız dolup taşacak! Gıda yardımı başvuruları başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni paketini açıkladı. Vatandaşlara gıda yardımı yapılacak. İşte detaylar! Gıda yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar ise başvuruların nasıl ve nereden yapıldığını merak ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılı içinde yapacağı gıda yardımlarına başladığını duyurdu.  Gıda yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar ise başvuruların nasıl ve nereden yapıldığını merak ediyor.

İşte gıda yardımına dair araştırılan detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen gıda yardımı için başvurular başladı. Ülke genelinde yapılan bu sosyal yardıma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtası ile başvuru yapılabilir. Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan aileler her ay bu yardımdan yararlanabilecekler.

GIDA YARDIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile Bakanlığı ve SYDF'nin ortak yürüttüğü bu projeye e-devlet sistemi üzerinden ve SYDF şubelerine giderek de başvuru yapılabilirler. 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerin alabildiği bu yardım Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve bu zaman dilimlerinin dışında bütün yıl geçerli olacak şekilde yapılacak.

GIDA YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

GIDA YARDIMI NE KADAR?

Başvurusu onaylanan vatandaşların en az 500 lira, ancak gerek olduğu takdirde de bin liraya kadar yardım alabileceği belirtildi.

SOSYAL DESTEK YARDIMLARI DEĞİŞTİ!

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının artışı derken sırada destek ödemeleri var. Sosyal destek yardımlarından yararlanan vatandaşların gelirlerinde de artış oluştu.

Memur maaş katsayısının yüzde 30 artması ile aylığın tutarı bin 536 liradan bin 997 liraya yükseliyor. 65 yaş aylığı için kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılmaktadır. Kişi başına düşen gelir artık 2 bin 835 lira 50 kuruşun altındaysa bu desteğe başvuru yapılabilir.

Evde bakım desteği de memur maaş katsayısındaki artışın yansımasıyla Şubat'tan itibaren 4 bin 336 lira olarak ödenecek. Yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık bin 226 liradan bin 594 liraya çıkarken, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da bin 840 liradan 2 bin 392 liraya yükselmiştir.

2023 yeni model elektrikli araçlar! 2023’te hangi model elektrikli arabalar gelecek?

TOKİ kura takvimi İstanbul! İstanbul TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?