Ekonomi

Bakanlıktan esnafa müjdeli haber! O destek ödemelerine yeni yıldan önce dev zam! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Esnaf ile sanatkarları sevindiren haber geldi. İşte o detaylar!Bakanlık yaptığı açıklama ile esnaf kredilerindeki faiz karşılama oranını artırdıklarını açıkladı

Esnaf ile sanatkarları ilgilendiren haber Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık yaptığı açıklama ile esnaf kredilerindeki faiz karşılama oranını artırdıklarını açıkladı.

İşte, haberin detayları…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf kredilerinde yapılan yenilikle ilgili detayları verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, esnaf ile sanatkarlar adına büyük kampanyanın başladığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında salgın süreci boyunca esnafa destek vermek için 2021 yılından önce kullandırılan kredilerde yüzde 50 olan faiz karşılama oranının artık yüzde 76'ya yükseltildi.

YENİ KAMPANYA SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkarlara özel hazırladığı kampanya sosyal medyadan açıkladı. Bakanlığın yaptığı paylaşımında: “Böylece, 2021 yılı öncesinde kullandırılmış olan yaklaşık 59,2 milyar TL’lik Hazine destekli krediler üzerindeki faiz artışı esnafa yansıtılmadı. Bu uygulama çerçevesinde esnafımıza ve sanatkârlarımıza bugüne kadar 2,6 milyar TL’den fazla olacak şekilde destek sağlanmış olup, uygulama 2022 ile 2024 döneminde de devam edecektir.” sözlerine yer verildi.

YAŞILIK MAAŞI MİRAS KALIR MI?

Emekli aylığında hak sahibi emekli vatandaş olduğundan bu hak ölüm ile sona erer. Bundan dolayı da ölenin emekli aylığı miras olarak kalmamaktadır.

YAŞLILIK MAAŞI EŞE KALIR MI?

Yaşlılık maaşı almaya aday olan kişi daha önce ailesi ile birlikte bir değerlendiriliyordu. Yeni düzenleme ile birlikte artık kişiler çocukları ile beraber değil sadece kendisi ve varsa eşi ile değerlendirilecek. Yaşlılık maaşını alan kişinin ölümü üzerine maaş ölüm tarihinin ertesi günü sonlandırılır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN ELEKTRİK İNDİRİMİ VAR MI?

Daha önceden evde bakım yardımı alanlar, bu elektrik desteğinden yararlanma olanağı bulunmuyordu. Ama evde bakım yardımı alan engelliler de bu elektrik desteğinden faydalanabilir. Her hasta için verilen elektrik tüketim ödeneğine dair ek aylık 150 kilovatsaatin karşılığı olarak bu tutarda destek alabilirler.

Kızılay’dan KPSS’siz memur alımı! İlkokul mezunları hemen başvurabilir! İşte Kızılay memur alımı şartları!

Bekçi maaş ne kadar 2022? Bekçi maaşlarına zam geldi mi? Zamlı bekçi maaşı ne kadar?

Aralık ayında engelli maaşı ne kadar olacak? Engelli maaşı ne kadar 2022?