Bakanlık'tan Fikirtepe için kritik uyarılar!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Fikirtepe için üç yeni uygulamayı ilan etti. Ruhsat başvurusunda bağımsız bölümlerin belirlenmesi, Bakanlıkça yetkilendirme ve pay satışı kurallara bağlandı...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de yeni düzenlemelere gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni kurallara göre; yapı ruhsatı için başvuran firmalar, maliklere verilecek bağımsız bölümlerin belirlenmesi için SPK'ya kayıtlı değerleme kuruluşu ile anlaşmak ve bu anlaşmayı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne göstermek zorunda olacak.
Her yazı, yetki değil!
Fikirtepe'de yapılan iş, işlem ve uygulamaların muaf olduğu vergi, harç ve ücretlere ilişkin çeşitli firmalara verilmiş yazılar, o firmaların riskli alanda uygulama yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirildiği anlamına gelmeyecek.
Pay satışı nasıl olacak? Netleşti!
Kamulaştırma sürerken 2/3 çoğunluğa uymayanların hissesi, 2/3 içindeki maliklere açık artırma ile satılacak...
Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kritik uyarıları madde madde şöyle;
6306 sayılı Kanun kapsamında Riskli alan olarak ilan edilen İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Fikirtepe ve Dumlupınar, Eğitim ve Merpenköy Mahallelerinde yapılan uygulamalar ile ilgili Duyuru
1- Riskli alan içerisinde ruhsat almış olan firmalar ile ruhsat almak üzere müracaatta bulunan firmalar, maliklere verilecek bağımsız bölümlerin belirlenmesi için Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren bir lisanslı değerleme kuruluşu ile anlaştığına dair sözleşmeyi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunacaktır.
2- Riskli alan içerisinde 6306 sayılı Kanun kapsamında yapılan iş, işlem ve uygulamaların muaf olduğu vergi, harç ve ücretlere ilişkin olarak çeşitli firmalara verilmiş olan yazılar, o firmaların riskli alanda uygulama yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirildiği anlamına gelmemektedir.
3- Riskli alan içerisinde anlaşma sağlanamayan maliklerin hisselerinin kamulaştırılması işlemlerine devam etmektedir. Ancak, öncelikle, 6306 sayılı Kanun’un 6 ncı maddesinin birinci fıkrası ile bu Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 15. ve 15/A. maddeleri uyarınca, ada bazında yürütülen uygulamalarda maliklerin 2/3 çoğunluğu ile alınan karara katılmayanların hisselerinin üçte iki çoğunlukta kalan maliklere açık artırma usulü ile satışı için işlem başlatılacaktır.