30 / 08 / 2024

Bakanlıktan gençlere 70 milyon TL’lik destek müjdesi! Son başvuru tarihi 14 Ekim!

Bakanlıktan gençlere 70 milyon TL’lik destek müjdesi! Son başvuru tarihi 14 Ekim!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik 70 milyon TL’lik  proje desteği yapılacağını açıkladı.




Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve toplamda 11 şehri etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik 70 milyon TL’lik  proje desteği yapılacağını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bakan Bak, proje desteğiyle depremden etkilenen şehirlerde yaşamını sürdüren gençlerin sosyal, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda katılımını artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, geçen sene 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik olarak hazırlanan “Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi Destek Programı” proje teklif çağrısına çıkıldı.

BAŞVURULAR 14 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK


Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre gençlere yönelik proje hazırlayacak Türkiye genelindeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüpleri için Proje çağrısının bugün itibariyle başladığını duyuran Bakan Bak, başvuruların 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 23.59’a kadar kabul edileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Bak açıklamasında “Bakanlığımız tarafından planlanan proje desteğiyle afetin etkilerinin azaltılması ve gençlerin sosyal, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda katılımının artırılmasını hedefliyoruz. Söz konusu bu programla depremden etkilenmiş olan 11 şehirde yaşamını sürdüren gençlerimizin afetin etkileriyle baş etmede güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bölgede gençler açısından öncelikli ihtiyaçlar şeklinde belirlenen temalar çerçevesinde STK’lar ve Spor Kulüplerinden gelecek proje tekliflerine destek vereceğiz. Teklif edilecek olan projelerin, gençlere yol gösterici ve güçlendirici deneyim imkânı sunmasını, gençlerin potansiyellerini ortaya koyarak güçlü bir sivil katılım duygusu kazandırmasını umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bakanlıktan gençlere 70 milyon TL’lik destek müjdesi! Son başvuru tarihi 14 Ekim!

DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


- Programın bütçesi 70 milyon Türk Lirası. Bakanlığımıza teklif edilen projelerin uygulama süresi en az 4, en fazla 10 ay şeklinde olabilecek.

- Söz konusu programın öncelikli hedef kitlesi, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden doğrudan etkilenen illerde yaşayan 14-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.

- Program; örgün eğitimden ayrılmış olan, herhangi bir engeli bulunan, tek ebeveyni olan, düşük gelirli hanelerde yaşayan, temel hizmetlere erişimde sorun yaşamış olan dezavantajlı gençleri önceliyor.

- Başvuracak kuruluşlar uygulama şehirleri arasında ve farklı illerden olmak şartıyla en fazla 2 (iki) proje teklifi sunabilecek.

- Bölgede yapılan çalışmalar neticesinde yapılmış olan tespitlere göre; afete hazır bulunuşluk çalışmaları, psiko-sosyal destek hizmetleri, sosyal uyumun desteklenmesi, bağımlılıkla mücadele, genç girişimciliğin teşvik edilmesi, inovasyon çalışmalarının desteklenmesi gibi bazı konu başlıklarının desteklenecek projelerde öncelikle aranan temalar arasında yer alması planlanıyor. 

- Söz konusu bu program kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana len  Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak projeler kabul edilecek olup, başvurular Türkiye genelindeki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Spor Kulüplerine açık.

- Başvuracak olan kurumların şube y ada temsilcilikleri varsa, bu şube ve temsilciliklerden proje başvurusu alınmayacak. Ayrıca bu özellikteki kuruluşların proje başvurularının genel merkezleri üzerinden yapılması şartı aranacak.

-Destek için başvurular, Bakanlık Proje Destek Sistemi olan, pdsgsbgovtr adresi üzerinden kabul edilecek.  Ön ve içerik değerlendirmesi sonucu 50 puan ve üstü olan projeler Değerlendirme Komisyonunca sonuçlandırılarak ilan edilecek.
 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: Türk müteahhitlerin hedefi dünyayı inşa etmek!

TÜFE oranını dikkate almayan ev sahipleri yüzde 80'i aşan kira zammı yapıyor!

TOKİ’nin yeni kampanyası için son gün bugün! 9 bin 433 lira taksitle 2+1 ve 13 bin 152 lira taksitle 3+1 konut satıyor!


Geri Dön