27 / 04 / 2024

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GençKart uygulamasının bugün başladığını belirterek, gençlerin kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanabileceklerini açıkladı. 



KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GençKart uygulamasının bugün başladığını açıkladı. Gençlere müjdeyi veren Bakan Ersoy, gençlerin kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinliklerden senede bir kereye mahsus olmak üzere ücretsiz olarak ayrarlanabileceklerini açıkladı.

18 YAŞINDAKİ GENÇLERE MÜJDE!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GençKart uygulaması için müjdeyi verdi. Sadece 18 yaşındaki gençleri kapsayan uygulamada, gençler sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek.

SADECE GENÇLERE ÜCRETSİZ OLACAK!

Gençlerin sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabileceği GençKart uygulaması Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençlerimize müjde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce müjdesini verdiği GençKart uygulamasını bugün başlattık. Gençlerin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan Devlet Tiyatrolarımıza, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'müzden Devlet Opera ve Balesi ile Atatürk Kültür Merkezi'ne, kültür ve sanat kurumlarımızda sahnelenecek etkinliklerimizden gençlerimiz, bir kereye mahsus olmak üzere, ücretsiz yararlanabilecek.

18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projemiz ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvurularınızı e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

BAŞVURULAR E DEVLETTEN YAPILACAK

GençKart için başvuru yapmak isteyen gençler başvurularını e Devlet üzerinden yapabilecek. Gençler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan Devlet Tiyatrolarına, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden Devlet Opera ve Balesi ile Atatürk Kültür Merkezi'ne, kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinliklerden , bir kereye mahsus olmak üzere, ücretsiz yararlanabilecek.

18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projesi ile Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvuruların e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Genç yatırımcılara 3 önemli tavsiye! 'Ev, araba ucuzdu artık her şey pahalandı diye kaçmayın'!

Evlenecek çiftlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu teklifi komisyondan geçti!

Üniversite öğrencileri için 2023 TEV burs başvuruları başladı: Kimler başvuramaz, nasıl başvurulur?

Geri Dön