Kent Haberleri

Bakanlıktan önemli açıklama… Fırsatçılara kötü haber! Cezalar ikiye katlanacak!

Ramazan ya da deprem ayırt etmeksizin durumdan yararlanarak fiyatlara fahiş artış yapan fırsatçılara kötü haber Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Bundan sonra fırsatçılara göz açtırılmayacak. Cezalar iki katına çıkıyor. İşte ayrıntılar… Depremin ardından, bölgeden başka illere göç eden illerde kolları sıvayan fırsatçılar, ev kiralamak isteyen afetzedelerin üzerinden bile para kazanmaktan kaçınmıyor ve bir anda yükselttikleri fahiş kira bedelleri talep ediyor

Son dönemin en önemli sorunlarından olan fırsatçılık her alanda kendini gösterirken, son olarak Kahramanmaraş depreminin ardından yine en kötü durumda bile paralarına para katmaya çalışan fırsatçılar toplumun geniş kesimlerinin tepkisini topluyor.

Depremin ardından, bölgeden başka illere göç eden illerde kolları sıvayan fırsatçılar, ev kiralamak isteyen afetzedelerin üzerinden bile para kazanmaktan kaçınmıyor ve bir anda yükselttikleri fahiş kira bedelleri talep ediyor.

AFETZEDELERE BİLE ACIMADILAR

Deprem sonrası enkazdan yakınını kurtarmak isteyenlere yüksek fiyat çeken kepçe operatörlerinden eşyalarını taşımak isteyenlere astronomik fiyatlar veren nakliye şirketlerine fırsatçılık çeşitli alanlarda kanayan bir yara olmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı, depremde bile afetzede insanların üzerinden para kazanmaktan çekinmeyen fırsatçılar için harekete geçti. Önemli kararlar alan Bakanlık, bundan sonra fırsatçılara nefes aldırmayacak.

HER BİRİNE AYRI İŞLEM YAPILACAK

Stokçuluk yapmaktan gıda ürünlerinden çadır, konteyner ve kiralık dairelere fahiş fiyat artışlarına fırsatçılar, para kazanmak için hiçbir imkanı kaçırmıyor.

 

Bu konuda gelen haberlerin artması üzerine harekete geçen Bakanlık, stokçuluk, fahiş fiyat artışı gibi eylemler için verilen idari para cezalarını, artık her bir aykırılık için ayrı ayrı kesecek.

İKİ KATI CEZA KESİLECEK

Yapılan aykırılığın bir yıllık süre içinde tekrar edilmesi durumunda ise iki katı idari para cezası uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği içinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

 

Hazırlanan yönetmelikte, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişikliğe uyum sağlanması maksatlı düzenleme gerçekleştirildi.

KABAHATİN İÇERİĞİ VE TEKRARI GÖZ ÖNÜNE ALINACAK

Yapılan düzenlemeye göre, idari para cezalarının uygulanmasında Kurul tarafından ceza tutarı tespit edilirken, işlenen kabahatin haksızlık içeriği, sayısı ve tekrarı ile kabahat dolayısıyla elde edilen menfaatin ve neden olunan zararın büyüklüğü, ayrıca failin kusuru ve ekonomik durumu gibi unsurlar göz önüne alınacak.

Fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak ve stokçuluk eylemleri için verilecek idari para cezaları, artık her bir aykırılık için ayrı uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…100 bin lira ödeniyor!

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

EYT’den prim borcu olanlara önemli fırsat… Bankalar para musluklarını açtı!

Yapı Kredi az önce açıkladı… EYT’lilere promosyon müjdesi! 8.500 TL ödenecek!