Kent Haberleri

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yeni yardım ödemesiyle vatandaşların yüzünü güldürdü. Başvuru koşullarına uyan ve belirlenen süre içerisinde başvurusunu yapan kişiler devletten çeşitli yardımlar alabiliyor.Dar gelirli, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşlar, için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirerek düzenli yardım alabiliyor

Sosyal devlet olma anlayışı içinde her koşulda ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla her ay milyonlarca kişiye sosyal yardım ödemesi yapıyor. Dar gelirli, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşlar, için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirerek düzenli yardım alabiliyor. Ödeme almayı hak kazananlar ise yardım ödemeleri genellikle PTT aracılığıyla yapılıyor.

PTT'DEN NAKİT DESTEK

PTT'den yapılacak 1300 lira değerindeki kira destek ödemesi için başvuru süreci başladı. Hemen başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine onay mesajı 3 gün içinde geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gerçekleştireceği kira yardımına başvuru yapmak üzere e-Devlet'ten form doldurabilir veya T.C kimlik kartınızla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) müracaat edebilirsiniz.

İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

 

12 AY BOYUNCA 1300 TL NAKİT YARDIM

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için 12 ay boyunca düzenli olarak 1300 lira nakit kira yardımı ödemesi veriliyor. Bu ödeme konutu kentsel dönüşüme giren vatandaşlara ve kirasını ödeyemeyecek durumda olan ihtiyaç sahiplerine sağlanıyor. Bakanlığın sağladığı kira yardımını alabilmek için aranan koşullar arasında hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması koşulu yer alıyor. Yeni yıl itibariyle asgari ücrete yapılan zamla birlikte gelir kriteri sınırı da arttırıldı.

KARŞILIKSIZ VE GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR

1300 lira tutarındaki kira yardımı  karşılıksız ve geri ödemesiz şekilde vatandaşlara sağlanıyor. Başvuru işlemlerini yapan ihtiyaç sahibi insanlar 3 gün içinde kendilerine gönderilen onay SMS’i ile birlikte PTT şubelerine giderek ödeme alabiliyor. Ayrıca, kaymakamlıklar ve belediyeler aracılığı ile de kira yardımı başvurusu yapılabiliyor.

Dar gelirli kişilere sağlanan kira yardımı ödemesi 1 yıl sürüyor. Her ay 1.300 lira ödeme almak için vatandaşların PTT şubelerine T.C kimlik kartları ile birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

Aile Bakanı Derya Yanık’tan yeni yardım müjdesi! Ev kadınlarına 2 bin TL verilecek! Hemen başvurun!

ING’den alkışlanacak hareket! Karşılıksız 10 bin TL verecek! İhmal etmeden siz de alın!