Ekonomi

Bakanlık'tan resmi açıklama! Tam 100 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketinin ardından Bakanlık tarafından sağlanan destekler ile bu alanda alınan tedbirleri 46 başlık altında açıkladı. "100 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI"Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Bütçemiz başta olmak üzere tüm kamu imkânları sonuna kadar kullanılacaktır

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen Depremden etkilenen 11 ilde yaşanılan sorunların hafifletilmesine yönelik alınan tedbirler adı altında 46 maddelik destek paketini açıkladı.

"100 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Bütçemiz başta olmak üzere tüm kamu imkânları sonuna kadar kullanılacaktır. İlk aşamada kurumlarımızın kullanımına 100 milyar liralık kaynak ayrılmış olup ihtiyaç duyulan tüm alanlara yönelik kaynak aktarımı sürdürülecektir" sözlerine yer verildi.

Deprem bölgelerinde ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçları da dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı hastanelerine aktarılacak kaynağın da öne çekildiği ifade edilirken, ilave 7,5 milyar TL nakit aktarılacağı vurgulandı.

Açıklamada, KGF destek paketinin de 350 milyar liraya çıkarıldığı bilgisi verildi.

AFAD'A 12 MİLYAR TL NAKİT YARDIMI

Şimdiye kadar AFAD’ın talebi üzerine yaklaşık 12 milyar TL nakit aktarımı yapıldığını belirtilen açıklamada Depremden zarar gören her ailemize 10.000 TL, taşınanlara 15.000 TL yardım yapılacağı, Deprem bölgesindeki illere kendi araçları ile giden vatandaşlarımızın yakıt masraflarının karşılanacağı belirtildi.

Depremden etkilenen bölgelerde yaşanılan sorunların hafifletilmesine yönelik alınan tedbirler şöyle:

*Depremin yaralarının sarılması ve depremden zarar gören vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürekli iletişim halinde ilerlenmekte, acil nakit talepleri Bakanlığımız tarafından gecikmeksizin karşılanmaktadır.

*Bütçemiz başta olmak üzere tüm kamu imkânları sonuna kadar kullanılacaktır. İlk etapta kurumlarımızın kullanımına 100 milyar TL’lik kaynak ayrılmış olup ihtiyaç duyulan tüm alanlara yönelik kaynak aktarımına devam edilecektir.

*Deprem bölgesindeki ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçları da dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı hastanelerine aktarılacak kaynak öne çekilmiştir. Bu ay ilave 7,5 milyar TL nakit aktarılacaktır.

*Şimdiye kadar AFAD’ın talebi üzerine yaklaşık 12 milyar TL nakit aktarımı yapılmıştır.

*Kamu personeli ve emeklilerimizin Şubat ayı maaşları öne çekilerek ödenmiştir.

*Depremden zarar gören her ailemize 10.000 TL, taşınanlara 15.000 TL yardım yapıyoruz. Deprem bölgesindeki illere kendi araçları ile giden vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz.

*Vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara; kiracılara aylık 3.000 TL - ev sahiplerine aylık 5.000 TL kira yardımı yapılacaktır.

*Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla 100.000 TL nakdi yardımda bulunacağız.

Akaryakıtta bir indirim daha! İşte 24 Şubat akaryakıt fiyat listesi!

Merkez Bankası kararı sonrası Türk ekonomisini neler bekliyor?

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı