Kent Haberleri

Bakanlıktan son dakika açıklaması! Desteklerden yararlanmak için son bir hafta!

Hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen düve alım desteğinden yararlanmak için son 1 hafta kaldı.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada besicilere verilen destek için son bir hafta kaldığı uyarısı yapıldı.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamaya göre; hayvancılığın geliştirilmesi ve sağlıklı hayvansal üretim için, yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklere ilişkin başvurular 27 Ocak 2023 tarihinde sona erecek.

Bakanlık tarafından verilen destekler kapsamında; en az 1, en fazla 50 baş düve alımına, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen bedelin yüzde 40'ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlerde ise toplam bedelin yüzde 50'si kadar destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR 27 OCAK'TA SONA ERECEK

Hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvansal üretim için, yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklerle ilgili başvurular 27 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda desteklerken yararlanmak için acele etmek gerekiyor. Bilindiği üzere 19/10/2022 tarihli ve 6243 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, üreticiye damızlık düve alımında destek veriliyor.

Düve alım desteği kapsamında üreticilere; 1-50 baş arası gebe düvelerde, hayvan başına 16.000 - 20.000 TL,  8 - 15 aylık gebe olmayan dişi sığırlarda ise hayvan başına 10.000 - 12.500 TL hibe destek ödemesi verilecek.

HANGİ HAYVANLAR DESTEK KAPSAMINDA?

Söz konusu destekler kapsamında, etçi Irklardan angus , charolais, limousin, hereford , Belgium blue; sütçü ırklardan holstein  ve jersey, kombine ırklardan simenthal (Fleckvieh ), brown Swiss ve montbeliard ile manda alımı için üreticilere destek sağlanıyor.

DESTEKLEMEDEN YARARLANMA ŞARTLARI

Düve alım desteklerinden yararlanmak için düve/mandaların; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilmesi şartı aranıyor.

Söz konusu desteklemeye esas gebe düve fiyatı hayvan başına 40.000 TL, 8-15 aylık gebe olmayan dişi sığır fiyatı  25.000 TL, gebe manda fiyatı 30.000 TL, 8-15 aylık  gebe olmayan dişi manda fiyatı 17.000 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Hibe ödemelerinin üst limitlerinin bu bedellerin yüzde 40'ı oranında olacağı belirtilirken, bir işletme, dişi hayvan kapasitesini en fazla 50 başa tamamlayacak şekilde desteklemelerden yararlanabilecek. Düve alım desteğinden yararlanmak isteyenlerin 27.01.2023 tarihine kadar il / ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor.

Kiracı ev sahibi ilişkisinde 10 soru 10 yanıt! Hukuki haklarınız neler?

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Emekli maaşlarıyla merak edilen soruya yanıt! Aynı anda 4 maaş alınabilir mi?