Ekonomi

Bakanlıktan ulaşım yardımı! 81 ilde başvuranlar bedavaya binecek! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulaşım desteği başvurularına başladı. İşte ulaşım desteğine dair detaylar!Bu destek ihtiyaç sahibi vatandaşların ulaşım giderlerini karşılamak için verilmektedir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulaşım desteği için başvuruların başladığını duyurdu. Bu destek ihtiyaç sahibi vatandaşların ulaşım giderlerini karşılamak için verilmektedir.

İşte haberin ayrıntıları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulaşım desteği için başvurular yapılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan bu destek, ihtiyaç sahibi vatandaşların ulaşım giderlerini karşılanması için veriliyor.

ULAŞIM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI!

Başvuruların nasıl yapılacağı ve destek tutarına dair ayrıntılar, bakanlığın resmi internet sitesinde ya da ilgili kurumlar vasıtasıyla öğrenilebilir.

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM YARDIMI YAPILIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ulaşım desteği başvurularının başladığını sosyal medya hesabı üzerinden herkese duyurdu. Bakan Yanık, öğrencilerin eğitim hayatlarına daha konforlu ve rahat devam etmesini sağlamak için bütün tedbirlerin alındığını açıkladı ve söz konusu destek için sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin ikametgah adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabileceklerini duyurdu.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam etmeleri için uygulanan ulaşım desteği programına başvurmak isteyen vatandaşlar, ikametgah adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek gerekli işlemlerini yapabilirler.

ULAŞIM YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre, üst limit olarak belirlenen 750 TL, öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılamak için yeterlidir. Ayrıca, program kapsamında yararlanacak öğrenci sayısının yaklaşık 400 bin kişi olduğu bildirildi.

ÖKSÜZ YETİM MAAŞI ÖDEMELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Annesi veya babası vefat etmiş çocuklara yapılan yardımdan çocuğun vasisi alıp bu ödeme ile ihtiyaçları karşılayabilir.

EV HANIMLARINA PARA YARDIMI YAPILIYOR MU?

Ev hanımları için 1,100 TL yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan bir destek hizmetidir. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara 1,100 TL değerindeki yardım yapılır.

ÖKSÜZ YETİM DESTEKTEĞİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Hane içerisinde sigortalı bir işte çalışan olmamalıdır,

 Ödemelerden yararlanacak çocuğun 18 yaşını doldurmamış olmalıdır,

Anne ya da babasının vefat etmiş olmalıdır,

Yapılan araştırmalardan sonra ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilmesi halinde bu desteği alabilirler.

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

KYK bursu alan öğrencilere müjde! Bankkartlara 100 TL hediye! Hemen bakın!