Ekonomi

Bakanlıktan üreticinin yüzünü güldürecek destek geldi, 5 katına çıktı!

Son zamanlarda artan fiyatlar süt üretimine de yansıdı. Tarım ve Orman Bakanlığı da üreticileri desteklerini artırıyor. Bakanlık çiftçiye verilen litre başına desteği 5 katına çıkardı. İşte ayrıntılar... Ulusal Süt Konseyi (USK) olağanüstü toplantı düzenledi

Son zamanlarda artan fiyatlar süt üretimine de yansıdı. Ulusal Süt Konseyi (USK) olağanüstü toplantı düzenledi. Toplantı sonrası çiğ süt fiyatlarını yeniden düzenledi, Tarım ve Orman Bakanlığı’da üreticileri destekleyecek kararlar aldı. 

 

Çiğ süt 5.70 lira oldu

Ulusal Süt Konseyi (USK), 4 lira 70 kuruş olan çiğ süt tavsiye satış fiyatını 1 lira yani yüzde 21 arttırarak 5 lira 70 kuruşa çıkardı. USK tarafıdan yapılan açıklamada 8 Aralık 2021’den itibaren geçerli olmak üzere kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 4.70 TL/litre olarak belirlendi. Ancak maliyet artışlarının devam etmesi üzerine Ulusal Süt Konseyi,18 Mart 2022'deki toplantıda yeni kararlar aldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticiye sunduğu destekleri ne kadar artırdı, yeni destekler litre başına ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Bakanlık üreticiye desteğini 5 katına çıkardı  

Çiğ sütün fiyatı artarken Tarım ve Orman Bakanlığı üreticiye litre başına verdiği destek oranını da artırarak, üreticinin yüzünü güldürdü. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiğ sütte litre başı 20 kuruş olan  destekleme miktarını 5 kat artırarak 1 TL'ye çıkardı. Çiftçiye ödenecek destek 80 kuruş artırıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çif sütte litre başı 20 kuruş destekleme ödemesini artan üretim maliyetleri ve sürdürülebilirliğin korunması amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 1 TL'ye çıkarıyoruz." 

Bakanlık ayrıca çjğ süt desteğinin üçer aylık dönemler halinde yeniden değerlendirileceğini kaydetti. 

 

1 Nisan'dan itibaren market raflarına yansıyabilir 

Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatlardaki yükseliş kararının tüketicilere 1 Nisan 2022 itibarıyla yansıyacağı öngörülüyor. Bu karar kapsamında 1 Nisan 2022'den itibaren marketlerde satışı yapılan süt ve süt ürünlerinin etiketlerine zammın yansıyacağı tahmin ediliyor. 

Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? BİM, A101, Migros, CarrefourSA ayçiçek yağı fiyat listesi!

Çiğ süt tavsiye fiyatları açıklandı!