Ekonomi

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı “Çocuk Nafaka Bileşenleri” adı verilen yeni bir program sosyal yardımların arasına eklendi. İşte detaylar!Çocuklu hanelere 7800 TL yardımda bulunulacak

Bakanlıktan anne ve babalar için yeni bir sosyal yardım programı eklendi. Çocuklu hanelere 7800 TL yardımda bulunulacak. İşte haberin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı “Çocuk Nafaka Bileşenleri” adı verilen yeni bir sosyal yardım programı vatandaşlar için açıklandı. Bu gelişme sonrası çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileler bu yardıma dair detaylı bilgileri araştırmaya başladı.

Milyonlarca ailenin bir süredir beklediği destek ödemeleri ile ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'de aile destek programı çerçevesinde uyguladıkları nafaka ödemeleri hakkında bilgi verdi. Bu yardım çocuklu tüm aileleri ilgilendiriyor. İşte bu konudaki tüm detaylar...

Ailelerin çocuklarına sosyal yardım konusunda ek destek vereceklerini dile getiren Bakan Yanık, "Çocuk Yardım Bileşenleri"ne göre hane içindeki çocuk sayılarına göre hesaplanarak aylık olarak 350 TL ile 650 TL arasında destek verileceğini açıkladı.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanma şartı şunlardır; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekmektedir. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yararlanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecekler.

ÇOCUK DESTEĞİ İÇİN NEREYE VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinde ihtiyaç sahibi olarak belirlenen çocuklu ailelere sağlayacağı destekte yıllık toplam en düşük tutar olarak 4,200 lira, 6,600 lira ve 7,800 lira ihraç edilecekler. Başvurular e-Devlet üzerinden veyahut Dayanışma ve Sosyal Destekleme Kurumu'na (SYDV) yapılacak. Aile yardımı programında ödemeler 12 ay boyunca düzenli aralıklar ile yapılmaktadır.

Çocuk Destek Bileşeni Başvuru E-Devlet

Çocuk destek bileşeni başvurusu e devlet üzerinden de yapılır. Çocuk destek bileşeni e-devlet üzerinden başvuruda bulunmak isteyenler için Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti aramasını yapıp, ya da direk https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti link üzerinden yapılmaktadır.

EKPSS sonuçları 2023! Engelli personel alımı ne zaman? EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?