Turizm

Baker Group Büyükada'da otel açıyor!

Mimarlık şirketi Baker Group, Büyükada'da otel atağına kalktı. İlk otelini hizmete açan grubun ikinci yatırımı mayısta devreye girecek. Firma turizm sektöründe büyüme kararı aldı.

Madonna'nın kulisinden Hip Kasrı'na, Reina'dan Mardan Palace Hotel'e birçok yapıya mimari uygulama şirketi olarak imza atan Baker Group, turizm sektöründe büyüme kararı aldı. İzzet Çapa'nın yanında yetişen şirketin CEO'su Cüneyt Baker, eşiyle gittiği Büyükada'da otellerin fiyat ve hizmet politikasına sinirlenip bu alanda yatırım yapmaya karar verdi. Baker Group, Büyükada'da 2, Dolapdere ve Tarabya'da ise birer oteli hizmete sokacak. Ayrıca Kilyos'ta 80 dönümlük alanda plaj işletecek olan grup, Tarabya Bahçe markasıyla girdiği yeme-içme sektöründe de büyüyecek. Sultanahmet'te dönerci, Tarabya'da kebapçı açmaya hazırlanan Baker, bu yatırımlar için 40 milyon TL'yi gözden çıkardı. Big Prinkipos Hotel ve Big Prinkipos De Luxe Hotel ile Büyükada'ya farklı bir otelcilik hizmeti sunacaklarını belirten Baker, "12 odalı ilk otelimizi aralıkta açtık. 16 odalı ikinci otelimizi de mayısa yetiştireceğiz" dedi. 


KİLYOS'TA ÖZEL PLAJ YATIRIMI

Cüneyt Baker, Kilyos'ta çok farklı bir beach (plaj) projesine imza atacaklarını anlattı. Baker, şöyle devam etti: "Kilyos'ta Gümüşdere plajının işletmesini aldık. 80 dönümlük alanda 10 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 500 metre uzunluğunda sahilimiz var. Kışın da açık olacak Avrupa'nın en büyük beach projesinde restoranlar ve sadece kadınlara hizmet veren bir tesisler de yer alacak. Ayrıca Survivor adası, organik bahçe gibi özel bölümlerimiz de olacak."


TARLABAŞI'NDA OSMANLI TARZINI YANSITACAK

Tarlabaşı'ndaki otelin 20 milyon TL'ye mal olacağını söyleyen Cüneyt Baker, burada gerçek anlamda bir Osmanlı tarzını hayata geçireceklerini vurguladı. Lüks otelde Taksim'de bir boşluk yaşandığını belirten Baker, "Özellikle Ortadoğu'dan gelen turistler, lokasyon olarak Taksim ve çevresini tercih ediyor. Tarabya'da da Tarabya Köşk otelini açacağız" dedi.


İbrahim Acar-Sabah