02 / 05 / 2024

Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır fiyatları güncel...

Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır fiyatları güncel...

Emtia piyasaları uzmanlarına göre bakır fiyatlarında artışların devam etmesi bekleniyor. Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu?



Bakır fiyatlarının yönü merak ediliyor. Uzmanlara göre arz sıkıntısı nedeniyle bakır fiyatlarının artması bekleniyor. Bakır tüccarlarının beklentilerinin önümüzdeki aylarda bakır piyasasının daha da sıkılaşacağı yönünde şekillenmesinin sebebi, Çin'in yavaşlayan ekonomik büyümesine ilişkin hayal kırıklığının yerini küresel arzın kısılacağı korkusu yer alıyor.

BAKIRA OLAN TALEP YÜZDE 3,9'A GERİLEYECEK!

Binalardan elektrik hatlarına kadar her şeyde kullanıldığı göz önüne alındığında, küresel ekonomik sağlığın önemli bir barometresi olan bakırın Haziran ayında teslimat fiyatı spot fiyatından 105 dolar daha pahalı yani ton başına 8.832 dolar seviyesinde.

Bloomberg verilerine göre, mevcut fiyat ve gelecekteki teslimat fiyatı arasındaki fark, 1994’den bu yana en büyük fark. Analistler, bu büyük farkın şu anda yeterli arzla baskılandığını düşünüyor ancak durumun hızla değişebileceğinden de endişe ediyor.

Avustralya merkezli finansal hizmetler şirketi Macquarie, Çin'in bakır talebindeki artışın geçen yılki yüzde 6,7 seviyesinden bu yıl yüzde 3,9'a gerliyeceğini tahmin ediyor.

Bu arada, Beijing’in bu ayki teşvik beklentilerinin altında kalması sonrasında tüccarlarda Çin'den gelen bakır talebine ilişkin beklentilerini düşürdüler. Wuhan merkezli Zhengxin Futures’ın kıdemli analisti Zhang Jiefu, "Tüketici talebindeki toparlanma beklendiği kadar güçlü değil" dedi.

Bakır fiyatları yükseldi mi? Bugün bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır fiyatları güncel...

BAKIR FİYATLARI BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL BAKIR FİYATLARI KAÇ LİRA? 1 NİSAN 2024 BAKIR FİYATLARI

Şanghay'da bakır fiyatları, Çin'in olumlu sanayi verilerinin metale yönelik talep görünümünü artırmasıyla yükseldi ancak artışlar yüksek stoklar nedeniyle sınırlı kaldı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında (SHFE) Mayıs ayı bakır kontratı, sabah işlemlerini yüzde 0,7 artışla 72 bin 810 yuan/ton (10.072,35 dolar) seviyesinde tamamladı. Kontrat, Mart ayında yüzde 5,4 artışla son 16 ayın en büyük aylık kazancını kaydetti.

Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır hurda fiyatlarına zam geldi! 28 Mart 2024 Bakır ve demir hurda fiyat listesi

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

Geri Dön