Ekonomi

Bakır fiyatlarındaki son durum ne? Bakır fiyatları düştü mü?

Bakırdaki son durum merak ediliyor. Bakır fiyatlarında küresel çapta yaşanan ekonomik yavaşlama ile birlikte düşüş oldu mu? İşte bakıra dair merak edilenler!

Bakır fiyatlarındaki son durum ne? Bakır fiyatları düştü mü?  bakır hakkında çok sık sorulan sorular arasında bunlar yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta bakırda değer kaybı gözle görülür şekilde artış göstermişti. Bazı baz metallerde de bu durum aynı şekilde yaşandı. Peki bakırda yaşanan son gelişmeler nelerdir? İşte ayrıntılar…

BAKIR FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Bakır, tezgah üstü piyasada 7918 dolarla Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü ve haftayı yüzde 4,3 değer kaybederek tamamladı.

Dünya gazetesinin haberine göre, Londra Metal Borsası'nda işlem gören bakırda 7.600 dolar kısa vadeli direnç noktası olarak görülmektedir. Yakın vadeli direnç noktası da 8.200 ile 8.300 dolar arasında yer alıyor.

Bakır fiyatlarına dair Tera Yatırım ise bir analiz yayınladı.  Yaşanan durgunlukla birlikte talepteki daralmanın bakır fiyatlarına yansıdığı görülen analizde şu noktalara yer verildi; Talepte olası bir düşüş arz bölgesinde fazlaya sebep olacaktır. Bu yüzden küresel büyüme tahminleri bakır fiyatlandırmasında önemli bir rol oynuyor.  Enflasyon açısından rahatlatan konu ise bakır fiyatlarının zirveye ulaşmaması.

BAKIR FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

Bakır fiyatları, küresel alanda yaşanan durgunluğun artması, talep açsından olumsuz etkilenmesi ve pek çok emtialarda sert bir düşüşe yöneldi.

Çin'de tekrardan başlayan karantina uygulamaları ve agresif faiz artırımlarına ilişkin beklentilerin küresel ekonomik alanda meydana gelen yavaşlama korkusu ve metal talebini düşürmesi fiyatlar üzerinde bir baskı oluşturuyor.

Bir diğer yandan Şili Maliye Bakanı Mario Marcel, yılda 50.000 tondan fazla üretim yapan şirketlerin işletme ücretlerini ve yüksek gelirlilerden alınan vergileri artıracağını düşündüğü vergi reformu tasarısı hazırladı. Marcel, "Bu, işletme ücretlerinden elde edilen gelirde bir artış, madencilik gelirine devletin katılımında bir artış anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Hazineden yapılan açıklamaya göre planın iki bileşeni var. İlki, yılda 50.000 ila 200.000 ton arasında ince bakır üreten şirketler için yüzde 1 ila yüzde 2 arasında ve 200.000'den fazla üretenler için yüzde 1 ila yüzde 4 arasında vergi öngörülüyor. İkincisi ise 2 ila 5 dolar arasındaki bakır fiyatları için yüzde 2 ila yüzde 32 arasında bir vergi oluşacağıdır.

Fiat Doblo’nun yerine 3 model geliyor! Hangi modeller üretilecek?

İl il kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatlarında son durum ne? 2022 kurban fiyatları ne kadar?

Dolar, euro ve altın için beklenmeyen yorum! İslam Memiş’ten senaryo değişikliği!