14 / 05 / 2024

Bakırköy Emek 4 Apartmanı 512 bin 784 TL'ye! İcradan!

Bakırköy Emek 4 Apartmanı 512 bin 784 TL'ye! İcradan!

Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, şženlik Mahallesi, 291 ada, 37 parselde yer alan 863 metrekare alanlı arsa üzerindeki Emek 4 Apartmanının  30/320 hissesini  satışa sunuyor



Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, evsafı, kıymeti, adedi;

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI

İstanbul ili, Bakırköy ilçesi şženlik mahallesinde kain 291 ada 37 parsel sayılı 863,90 m2 miktarlı arsa vasıflı gayrimenkulün borçlu hissesi olan 30/320 hissesidir.

TAşžINMAZIN İMAR DURUMU

Bakırköy Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü 'tarafından tanzim edilmiş olan imar du ¬rumu belgesine göre Bakırköy şženlik mahallesi 82 pafta 291 ada 37 parsel sayılı yer 17.07.2006 tas ¬tık tarihli 1/1000 Ölçekli Florya uygulama imar planında ayrık nizam TAKS= 0,25 H= 6,5 irtifalı konut alanında kalmaktadır denilmektedir.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU

Satışa konu taşınmaz Bakırköy ilçesi şženlik mahallesi Hürriyet caddesinde tapunun 82 pafta 291 ada, 37 parsel numarasında kayıtlı ve Hürriyet caddesinden 49 dış kapı numarası alan 863,90 m2 miktarlı kayden arsa mahallen Emek 4 apartmanını 30/320 hissesi niteliğindedir. Tapuda arsa olarak kayıtlı taşınmazın üzerinde 2 bodrum kat+zemin kat+2 normal kat+çekme katlı BAK tarzda bitişik nizamda inşa edilen bir bina bulunduğu, bodrum kat, zemin kat normal katlar ile çekme katında karşılıklı ikişer daireli 10 daire mevcut olduğu, katlardaki dairelerin salon +4 oda+mutfak banyo wc ve balkon mahallerinden ibaret ıslak hacim zeminleri seramik ve oda zeminleri parke kaplı, duvarları sıvalı ve boyalı, asma tavanlı, mutfaklarında sabit tezgah ile modüler mutfak dolapları, banyolarında sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları mevcut, bina kat sahanlık ve basamakları granit kaplama, dış cephesi sıvalı ve boyalı, daire pencereleri PVC ve ısı camlı, panjurlu olup çatı katında bulunan 2 adet dairenin m2 aynı olmak ile birlikte oda sayılarının dairelerden birinde 4+1 diğerinin ise 5+1 olduğu ayrıca teraslarının bulunduğu, normal katlardaki dairelerin takribi her birinin brüt 260.00 m2, zemin kattaki dairelerin takribi her birinin brüt 220.00 m2, çatı katındaki dairelerin ise her birinin takribi 240.00 m2 alana sahip olduğu, bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatları mevcut olduğu görülmüştür. Tapuda tamamı 863,90 m2 alana sahip arsa nitelikli taşınmaz üzerinde bulunan binanın kapalı alanları itibarı ile toplam inşaat alanı 2840 m2 civarında olup taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibarı ile alt ve üst yapısı tamamlanmış durumda, her türlü belediye ve altyapı hizmetlerinden istifade edecek konumda, civarın talep gören iskana elverişli konut sahasında yer aldığı, ayrıca Yeşilköy ve Florya caddeleri ile hava alanı ve alışveriş merkezleri ile okul alanlarına yakın, merkezi bir konumda yer aldığı, taşınmazda çekme kat 10 nolu dairenin borçlu tasarrufunda olduğu tespit edilmiştir.

TAşžINMAZLARIN KIYMETİ

Gayrimenkulün bulunduğu semt, mevkii, rağbet derecesi, ana trafik arterlerine olan mesafesi, belediye ve altyapı hizmetlerinden yararlanma durumu, inşaat maliyetleri, Bayındırlık ve iskan Bakanlığı rayici, yıllık getirebileceği kira geliri, yüzölçümü, binanın inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, yıpranma payı, tapuda arsa vasfı olması, Bayındırlık ve iskan Bakanlığı'nın yapı yaklaşım birim maliyet fiyatları ve değerine etki eden bilumum faktörler ve günün iktisadi koşulları göz önüne alınarak, ist ili Bakırköy ilçesi şženlik mahallesi 82 pafta 291 ada 37 parsel sayılı 863.90 m2 miktarlı kayden arsa nitelikli taşınmazın;

Arsasının tamamına 863.90 m2x5.000 TL/m2= 4.319.500 TL.
Üzerinde bulunan yapının tamamına= 1.150.200 TL.
Binanın yaşı yaklaşık on yaşında olduğu dikkate alınarak % 10 oranında yıpranma yapı düşülmüştür.
T0PLAM= 5.469.700 TL.

Borçlunun 30/320 hissesinin= 512.784,38 TL olduğu belirtilmiştir.

SATIşž şžARTLARI

1- Gayrimenkulün 1. açık arttırması 28.06.2011 günü saat 10.00 ila 10.10 arasında BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YAPILACAKTIR. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranların taahhütleri baki kalmak kaydı ile bağımsız bölümler 08.07.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkuller en çok arttıranın taahhütleri saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale olunacaktır. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2) Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi tamamı, ihale damga resmi, tapu harcı 1/2 ve tapu masrafları ihale alıcısına aittir. Tapu harcı 1/2 tellaliye ile gayrimenkulün aynından doğan birikmiş vergi borcu ihale bedelinden ödenecektir,

3) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin irtifak sahiplerinin, bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı olan belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri, lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4) ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark var ise öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebileceği,

6) iş bu gayrimenkul satış ilanı ilgililerin tapudan bildirilen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebliğ edilememesi halinde gazete ilanı tebliğ yerine geçerlidir.

7) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/3526 talimat sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(ic.ifl. K. 126)

Ataköy'ün genel görünümü için tıklayınız
Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön