Ulaşım

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.   Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde  gerçekleştirdiği konuşmada, bakanlık olarak halkın ulaşım gereksinimini en hızlı, en konforlu ve en ekonomik şekilde karşılamak amacıyla hizmet üretmeye, ülke genelinde olduğu gibi megakent İstanbul'u da demir ağlarla örmeyi sürdürdüklerinin altını çizdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde  gerçekleştirdiği konuşmada, bakanlık olarak halkın ulaşım gereksinimini en hızlı, en konforlu ve en ekonomik şekilde karşılamak amacıyla hizmet üretmeye, ülke genelinde olduğu gibi megakent İstanbul'u da demir ağlarla örmeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. 

 

Büyük kentlerde yaşanan trafik sorununun önüne geçmek amacıyla raylı sistemlerin önemine değinen Karaismailoğlu, bakanlık olarak bu şehirlerde yaşayan vatandaşların trafiktevakit geçirmemeleri için çok sayıda raylı sistem projesi hayata geçirdiklerine, ülke genelinde 14 projede toplam 185 kilometre uzunluğunda şehir içi raylı sistem hattının inşaatının devam ettiğini dile getirdi. 

Karaismailoğlu, megakent İstanbul'da Bakırköy-Kirazlı, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Başakşehir-Kayaşehir, Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatları ile Altunizade-Bosna Bulvarı ve Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem projelerinin inşasının devam ettiğini de ifade etti. 

 

- 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyona sahip

Bakan Karaismailoğlu, megakent İstanbul'da yapımı süren metro projelerinin tamamlanmasıyla 263 kilometre olan raylı sistem ağının 366,3 kilometreye ulaşacağına, bunun yüzde 50'sinden fazlasının bakanlık tarafından yapılmış olacağına vurgu yaptı. 

Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklamasında hattın "Bakırköy Sahil (İDO), Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani" olacak şekilde 7 istasyona sahip olduğunu belirtti. 

Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bittiğinde Bakırköy sahilden Kayaşehir'e kadar kesintisiz metro hattı tesis etmiş olacaklarına dikkat çekrek, günde 1 milyon İstanbullunun yolculuk edebileceği hattın işletmeye alınmasıyla Kayaşehir-Bakırköy İDO arasındaki sürenin 39 dakikaya düşeceğine vurgu yaptı. 

- "Bir yıl içinde İstanbullulara kazandıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projenin toplam ilerleme oranının bugün itibarıyla yüzde 70'i gördüğüne vurgu yaparak, kentin çalışma ve zemin şartlarının zor olduğu bir kesiminde çalıştıklarının, buna rağmen tünel kazılarının bitirildiğinin, 2 tünel açma makinesinin 17 kilometreli kazıyı bitirerek Kirazlı istasyonuna ulaşıldığının altını çizdi.

Tünelin iç kaplama betonunu meydana getiren ve segment beton elemanların montajını bitirdiklerini, 17 kilometrelik demir yolu ray montajının 5 kilometresinin gerçekleştirildiğini, yapı alanının yüzde 67'sinin tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, "İstasyon ince işleri, betonarme, elektromekanik, sinyalizasyon imalatları gibi çalışmalarımızı, bir yıl içinde İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için tarih verildi! Haziran ve Temmuz'a dikkat

Otobüs bileti fiyatlarına yüzde 150 zam! Metro, Pamukkale, Kamil koç, Ulusoy... İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi!

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?