Genel

Bakırköy Sakızağacı mahallesi yeniden yapılacak!

Bakırköy Sakızağacı Mahalle Muhtarı Sabri Amanat; Binalarımız eski. Dar sokaklı ve bu yüzden hiçbir düzenleme yapmaya da müsait değil. Yıkılıp yeniden yapılmalı ki olası bir depremi atlatabilsin

Bakırköy Sakızağacı Mahalle Muhtarı Sabri Amanat;

İstanbul’un en eski ve en merkezi yerleşim alanlarından biriyiz. 7 bin 200 seçmen ve 9 bin nüfusumuz var. Altyapı çalışmaları ve parke taşı-asfalt-kaldırım gibi yol hizmetleri anlamında herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim en büyük sorunumuz otopark ve olası büyük bir depreme dayanıksız yapılar. Binalarımız eski. En yenisi 30- 40 yıllık. Bitişik nizam. Dar sokaklı ve bu yüzden hiçbir düzenleme yapmaya da müsait değil. Bu evler yıkılıp sıfırdan yapılmadığı sürece otopark sorunumuz hiçbir zaman çözülemez. Yıkılıp yeniden yapılmalı ki 7 şiddetinde bir depremi zaten hasarlı olarak atlatan binalarımız, olası başka bir depreme dayanıklı yapılabilsin.

NE OKUL VAR NE CAMİ

Diyeceğim o ki, benim mahallem yıkılıp yeniden inşa edilmeye muhtaç. Yoksa sorunlar yumağı olarak, yastığa başını huzurla koyamayan bir mahalle olarak yaşamaya devam edeceğiz. 7 yıldır, bana tahsis edilmiş bir muhtarlık binam hiç olmadı. Vali, kaymakam, belediye başkanı kime söylediysek bu sorun çözülmedi. Mahallemde okul yok, cami yok! Sadece bir İtalyan Kilisesi var, o da Süryani vatandaşlara tahsis edilmiş durumda.
Star