Bakırköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Sakızağacı’ndaki 5 bloklu sitenin yıkımı başladı!
Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçedeki yüksek riskli 5 bloklu sitenin yıkımına başladı.
Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakırköy Belediyesi, ilçede yer alan 5 bloklu sitenin yıkımına başladı.
Bakırköy Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ne giderek bilgi alan Bakırköylü vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Hızlı Tarama’ tespit çalışmalarından sonra daha güvenli yapılarda yaşama imkanına kavuşmuş olacak.
İGFA’da yer alan habere göre söz konusu çalışmalar kapsamında, Bakırköy Belediyesi ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Hızlı Tarama” çalışmalarına yurttaşları yönlendirerek kentin daha güvenli bir hale gelmesi konusunda köprü oluyor. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrasıda Bakırköy Sakızağacı mahallesindeki 5 bloklu sitenin yıkım çalışmalarına başlandı.
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan ‘Hızlı Tarama’ süreci hakkında bilgiler veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, “Temmuz’da alınan meclis kararımıza göre Bakırköy ile protokolümüzü yaptık. Bakırköy dahil 38 ilçede hızlı tarama ile bina tespit projemiz devam edecek. Kentsel Dönüşüm Uygulama Şube Müdürlüğümüzce takibi gerçekleştirilen https://binatespitiformu.ibb.gov.tr/ sitemiz var. Buradan gelen başvuruların tamamını topluyoruz. Ekiplerimizle beraber çalışan ilçe belediyelerinin ekipleri var, yapılan başvurularla sırasıyla ilgileniyoruz. Bu protokolle bunu mega kent İstanbul sınırlarına yaymayı amaçladık, Bakırköy Belediyemizle beraber alandayız. Çoğu çalışmamızda öncelikli müdahalemizi ‘E’ grupları üzerine ve 0-50 oranla riskli grup sayılan ‘D’ grupları üzerinde yapıyoruz. Yurttaşları bu konuda hem tespit hem ‘İstanbul Yenileniyor’ ile kentsel dönüşüme bekliyoruz. Biz her zaman yurttaşlarımızın yanındayız, sorunun olduğu yerde bir çözümümüz var. Fakat bu şekilde dönüşüm hızlanabilir ve mega kent İstanbul’u daha dayanıklı bir hale getirebiliriz. Vatandaşımızın bu konudaki iradesi, ısrarı ve bize sunduğu talep çok önemli. Biz elimizden geldiğince bu talebi karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
HEM KİRACILARA HEM EV SAHİPLERİNE KİRA DESTEĞİ
Yaptığı açıklamada hızlı Tarama çalışmalarının dışında binalarında yıkım çalışması yapılan yurttaşlara kira desteği de verdiklerinin altını çizen Murat Yün, “Hızlı Tarama ile tespit etmiş olduğumuz E grubu yapılar için Temmuz ayı meclisimizde bir karar çıkardık. Bakanlığın verdiği kira yardımının dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz de hem kiracıya hem mal sahibine kira yardımı yapıyoruz. Özellikle kiracıların durumunun da gözetilmesi oldukça önemliydi. Bina yıkıldıktan sonra yurttaşlarımız ilçe belediyesine bakanlıktan yardım almak için başvuruyorlar. İlçe belediyesinden bilgi alarak aynı vatandaşlara biz de ilave bir kira yardımı yapıyoruz. Bu megekentteki kira ortalamasını yakalamak için yaptığımız bir şey. Evde oturan malike 18 ay, oturmayan malike de daha düşük oranla yine 18 ay, kiracıya ise 12 ay boyunca kira yardımımız sürüyor” dedi.
Kirasını bankadan ödemeyenlere nasıl ceza kesilecek? Kim, kaç TL ceza ödeyecek?
İnşaat sektöründe bir ilk! Yeni yöntem ile binalar artık çimentosuz üretilebiliyor!