22 / 07 / 2024

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de başlayacak kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sorunun çözüldüğünü söyleyerek, maliyet konusuna değindi. İşte detaylar...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Temmuz ayı olağan meclis toplantısından Bakırköy için yıllardır beklenen parsel bazlı dönüşüm kapsamında onay çıktı. Kentsel dönüşüm ile evlerini yenilemek isteyen Bakırköylüler, alan ve parsel birleştirme şartı aranmadan yaşadıkları yerleri dönüştürebilecekler. 

Olası İstanbul depreminde yapıların yüzde 50’den çoğunun hasar göreceği tahmin edilen Bakırköy'de öncelik riskli yapıların da yer aldığı 7 mahallenin olacak.

Bakırköy de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de başlayacak kentsel dönüşüm ile ilgili ayrıntıları tek tek açıkladı.

Bakırköy’ün depremden en çok zarar görmesi beklenen ilçelerden olduğuna dikkat çeken Ayşegül Ovalıoğlu, "Son 25 senede neler yapıldı?’ derseniz, planlandığı gibi olmadı. 2003 yılında ilk faaliyetler başladı, iyileştirme ve kentsel dönüşüm gerektiren eski binalara öncelik tanınması noktasında. Fakat bazen siyasi kararlar sonucunda bu hayata geçirilemedi" ifadelerine yer verdi. 

İlçedeki yapıların yüzde 80’inin 2000’den önce inşa edildiğini aktaran Ovalıoğlu, diğer ilçelere tanınan kat artış izninin Bakırköy’e tanınmadığına vurgu yaptı.

Bakırköy de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, imar planlarında İBB ve Bakırköy Belediyesi’nin inisiyatifleri olduğunu dile getirdi. Bunların hepsi birleştirildiğinde 2003 senesinde hazırlanan planların bir sonuca bağlanamadığının altını çizen Ovalıoğlu, "2003 senesinden beri devam eden bu çalışmalar, geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde bizim itirazlarımız neticesinde onaylandı" diye konuştu. 

25 senelik çabalarının sonuç verdiğine vurgu yapan Ovalıoğlu, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde tamamladı: 

"Bu bize tanınan bir ayrıcalık değil, onu da belirtmek isterim. Bakırköy’de birtakım nedenlerden dolayı önü kesilmişti ve ilerleyemiyorduk. Baktığımızda da beş yıl önceki maliyetlerle şu anki maliyetler aynı değil. Şimdi burada yanında durmak gerekiyor. Sadece bu planları geçirmekle de olmuyor."

Gazeteci Nihat Genç'ten yabancıya satış tepkisi: Yabancılara satılan topraklar geri alınamayacak, o kadar para olmayacak

Tek ev için 5 kişi birlikte kredi kullanabilecek!  Ziraat Bankası onaylıyor, peki vatandaş ne diyor?

İskansız dairelerde bu sorunlara dikkat! Başınız çok ağrıyabilir!


Geri Dön