28 / 04 / 2024

Bakırköy'de Kerim-Selim Altınok Parkı açıldı!

Bakırköy'de Kerim-Selim Altınok Parkı açıldı!

Bakırköy Belediyesince engelliler için yaptırılan park hizmete açıldı



Bakırköy metro istasyonu yakınlarında yaptırılan Kerim-Selim Altınok Parkı'nın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, engelli vatandaşlar için yaptıkları ve yapacakları çok iş olduğunu belirterek, bu parkın da bu hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Engellilerin ve özellikle engelli çocukların sıkça park sorunları olduğunu ifade eden Erzen, engelli vatandaşların parklara girip çıkabilme ve parktaki aletlere uyum sağlayamama gibi birçok sorunla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Erzen, engellilerin bu sorunlarına çözüm bulmak amacıyla belediyenin engelliler komisyonunca çalışma yapılarak böyle bir park fikrinin ortaya atıldığını belirterek, "Bu parktaki spor ve oyun aletlerini engellilerin rahat kullanımı için dizayn ettik ve Bakırköylü görme engelli sanatçı olan ikiz kardeşler Kerim ve Selim Altınok'un ismini vermeyi uygun bulduk" dedi.

Amaçlarının ilçedeki tüm parkları engellilerin girebileceği hale getirmek olduğunu söyleyen Erzen, bu amaçla çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kerim ve Selim Altınok kardeşler de böyle bir park açılmasının engelliler için önemine değinerek, parka isimlerinin verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.
AA


Geri Dön