26 / 12 / 2024

Bakırköylüler evlerinin yenilenmesini istiyor!

Bakırköylüler evlerinin yenilenmesini istiyor!

Bakırköy, baş döndürücü kentleşme hızına karşın, doğal güzellikleri açısından da anılmaya değer ilçelerden biri...



Hava, kara, deniz ulaşımı açısından Türkiye'nin en zengin ulaşımına sahip Bakırköy, Uluslararası Havacılık alanında faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı ile büyük bir turizm potansiyeline sahip. 15 mahallesi ve 214.821 kişilik nüfusuyla gelişmeye devam eden ilçede vatandaş, Bakırköy'ün kalabalığından, eskisi kadar güven vermediğinden, sahilinin kullanılamadığından, trafikten yakındı. Bölge esnafının derdi de daha büyük. Eski müşterilerini mumla arayan esnaf, bunun sebebini Bakırköy yakınlarında her gün sayıları çoğalan alışveriş merkezleri olarak açıkladı. “Müşteri otopark sıkıntısı başta olmak üzere çeşitli sebeplerle artık Bakırköy'e inmiyor. Dükkanlar aylarca boş kalıyor” diyor.

Seren Kılınç: (Öğrenci) 

ÇOK ÖĞRENCİ OLMASI BENİ BURAYA ÇEKİYOR

Öğrenciyim, Bakırköy'ü çok seviyorum. Dersaneye gidiyorum, Bakırköy'de çok dersane var, dolayısıyla çok öğrenci var. Bakırköy sahilini kullanamıyoruz. Artık, sahilde yürümek imkansız oldu.

Fatih Aykın (Esnaf):

TAŞLARA BASINCA ŞU FIŞKIRIYOR

Bakırköy'ün hali içler acısı. Bakırköy gibi kozmopolit bir yerde yaşanan çevre düzensizliği ilçeye yakışmıyor. Trafik sorunu da var. Günlük insan akışı belki de yüzbinleri buluyor. Turistler yolda yürünemediğini, taşlara basınca yüzlerine su sıçradığını, mazgalların bozuk olduğunu söylüyor. Trafik Bakırköy'de büyük bir çile, buraya giriş çıkşlar çok zor. Bu durum esnafı da etkiliyor. Trafik akışı düzenlenmeli. Sahilin belli bir bölümü kullanılıyor. Bakırköy'e her yerden insan geliyor, çünkü burada herşey var. Malesef bize bunlar yaşatılmıyor. İnsanlar duyarsız, konuşuyoruz ama sonuç alınmıyor. Bakrköy esnafı olarak çoğu şeyden rahatsızız. Bakırköy'de ışıklarla ilgili sorunladımız da var, bazı ışıklar gece yanmıyor. 

İNSAN KALABALIĞI ÇOK FAZLA

Şükran Özkan: (Ev hanımı):

30 yıldır Bakırköy'de yaşıyorum. Her geçen gün artan kalabalıktan rahatsızım. Şirinevler, Bağcılar gibi yerleşimlerdeki insanlar da Bakırköy'e geliyor. Bu caddenin tek bir avantajı var o da burada araç trafiğinin olmaması. O yönden rahatız. Ben Bakırköy'ü çok seviyorum. Oturduğum yer mekezden daha sakin. Belediyeden memnunum, çöplerimz her gün alınIyor, caddelerimiz tertemiz.

YOLLARDAKİ ÇUKURLAR ARAÇLARIMIZI MAHVETTİ

Aziz Tekbaş: (Şoför): Yollardaki çukurlar kapatılmıyor. Belediyenin bize jant borcu var. Yolar yüzünde jantlarım eğriliyor. Taksi şoförü olarak bu durumdan rahatsızm.

SAHİLİ ARTIK KULLANAMIYORUZ

Habibe Arkın: (Emekli)

40 yıllık Bakırköylüyüm. Geç saatlerde sokaklarda tinercileri gören oluyor. Ara sokaklar bakımsız. Park sorunu olduğu için Bakırköy'e araba ile gelemiyoruz. Ancak büyük alışveriş mekanlarına gidebiliyoruz. Sahilimiz çok kötü, sahile inip bir ailenin oturduğunu görmedim. Sahil, dışarıdan gelen insanların piknik alanı olmuş. Zaman zaman olumsuz olayların yaşandığı da oluyor.

EVLERİMİZİN YENİLENMESİ ŞART OLDU

Adnan Öztek: (Emekli)

Evlerimiz eskimiş vaziyette, bir afet kanunu çıkarılıp evlerimizin yenilenmesi lazım. Şuan oturduğum ev 35 senelik. Başka gidecek yerimiz yok. Bir imar affı çıkarılarak evlerimizin yıkılıp yeni baştan yapılması lazım. Belediye yetkisi dahilnde ne gerekiyorsa yapıyor.

İLÇENİN DOKUSU BOZULDU

Aliye Sevimli: (Ev kadını)

En geniş sahile sahibiz ama yararlanamıyoruz. Deniz otobüsüne geçmek için üst geçitten geçeceğiz sonra nerde oturacağız, sahile hasretiz. Yayarlanabileceğimiz park yok. Ben 40 yıllık Bakırköylüyüm. Bakırköy'ün dokusu bozuldu. Çok alışveriş merkezi yapılmasını doğru bulmuyorum.
Star

 


Geri Dön